Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         ПОЧИВКА В КУБА-ХАВАНА И ВАРАДЕРО/Сезон 2023 9 дни / 7 нощувки в Куба (3 в Хавана, 4 във Варадеро)         ДУБАЙ И АБУ ДАБИ - 7 НОЩУВКИ С ВКЛЮЧЕНИ ВЕЧЕРИ И ПАКЕТ 4 ЕКСКУРЗИИ 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023-2024         

Екскурзии до Дания

Полезно е да знаете

Официално име - Кралство Дания

Население – 5 387 000 души

Столица – Копенхаген

Език – датски

Валута – датска крона

Религия – християни - 99 %, други - 1 %

Площ – 43 070 кв. км.

Ландшафт – Полуостров Ютланд и цялата страна е предимно равнинна (средно около 300 м. над морското равнище). Навътре в полуострова към централен Ютланд се издигат няколко хълма. Бреговата ивица е назъбена от лагуни и фиорди, от които Лим е най-големият.

Има няколко малки и къси реки, а езерата са многобройни и са с ледников и лагунен произход.


Обща информация

Кралство Дания е най-малката скандинавска страна. Намира се в Северна Европа и граничи по вода с Балтийско и Северно море. Дания се намира на север от Германия и Полша, на югозапад от Швеция и на юг от Норвегия.

Дания е разположена на полуостров Ютланд и е най-южната скандинавска страна. Включва над 400 отделни острова, повечето свързани с мостове и ефективна фериботна връзка. Най-големите от тях са Зееланд, Фюн, Лоланд и Борнхолм.

Страната е известна по света със своите мандри, животновъдството и промишления риболов, както и с вятърните електроцентрали.

Туризмът в Дания процъфтява, особено в Копенхаген - модерен град с много музеи. Нощният живот и баснословното пазаруване също привличат много туристи. Леголанд парк и Тиволи са като магнит за децата от всяка възраст.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах