Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА! 5 дни / 4 нощувки - самолетна почивка - гарантирано заминаване всяка седмица         

Екскурзии до Филипини

Полезно е да знаете
Филипинската столица Манила (Manila) е най-добре пазената тайна на Азия. Манила е единственото католическо място в Ориента, което трепти с латиноамерикански или карибски полутонове. Музиката и танца са навсякъде, а усмивките и смеха са топли и изпълнени с ентусиазъм. Силните исторически влияния на Манила – испанската религия и американското потребление – са превърнали града в място, което е готово да задоволи и изуми всеки турист.

Метрополисът Манила е погълнал в последните два века 11 голeми и пет по-малки града. Манила е място на противоположностите: старо и ново, богатство и бедност, възход и падение. На пръв поглед смогът и задръстванията не го правят особено привлекателен, но под тази повърхност се крие очарователно и пулсиращо място, в което ще се влюбите. Филипинците наричат Манила „Град на нашите чувства".

През деня средновековният крепостен град на Интрамурос (Intramuros) впечатлява със своята история и елегантна латинска архитектура.

През нощта, която може да бъде наистина дълга, ярките светлини на Ермита (Ermita) и Макати (Makati) те посрещат с джаз пъбове, клубове, караоке барове, 24 – часови заведения. Филипинците са жадни за живот и приятелства, което ги прави страхотни домакини, които винаги са готови да те поканят на тяхното парти. Това е градът на забавленията, където трябва да се отпуснеш. Единственото нещо, което ще се натовари са мускулите, които използваш, за да се усмихваш.

Важна информация


Валута: Филипинско песо (PHP); 1 EUR = 58 PHP

Работно време: Магазините са отворени от 10.00 до 22.00 часа, моловете затварят в 21.00 - 22.00 часа. По-малките магазини затварят по обяд от 12.00 до 14.00 часа. Разбира се, има и денонощни магазини. Моловете са отворени през неделите и по празниците.

Интернет страници за Манила: www.manila.gov.ph, www.wowphilippines.com.ph, www.visitmyphilippines.com, www.tourism.gov.ph

Вестници: Philippine daily inquirer, Manila bulletin, Manila times, Malaya, Philippine star, Manila standard today, Daily tribune

Спешен телефон: 116

Туристическа информация
Филипински департамент по туризъм
Адрес: T.M. Kalaw Street, Malate.
Работно време: от понеделник до събота от 07.00до 17.00 часа
Телeфон: +63 (0)2 523 8411
Уеб сайт: www.tourism.gov.ph


Какво трябва да знаете?


Пощи
Пощенските офиси са отворени от понеделник до петък между 09.00 и 17.00 часа. Централният пощенски офис се намира на Magallanes Drive между мостовете Джоунс (Jones Bridge) и Макартър (MacArthur Bridge).

Аптеки
Манила изобилства от денонощни аптеки

Телефонни кодове
Код на страната: + 63
Код на областта: 02

Електричество
220 V, 60Hz


Обща информация

Филипини, или известната още като Република Филипини (Republic of the Philippines), е държава в Югоизточна Азия в западната част на Тихия океан. Архипелагът се състои от общо 7 107 острова, които са категоризирани в три групи. Тропическият климат на Филипините и ключовото им разположение обосновават голямата възможност за поява на земетресения и тайфуни. От друга страна тези фактори са определящи за големите природни ресурси и огромното биологичното разнообразие.

С население около 92млн. жители, Филипините се нареждат на 12 място сред страните по населеност в света. Смята се още, че по света има пръснати още около 11млн. филипинци. Открити са множество етноси и разнообразни култури на различите острови от Филипините

Климат - тропичен
Средна годишна температура – 26°C
Официален език – филипински
Столица – Манила
Най-голям град – Кесон Сити
Валута – Песо (PHP)
Население – 91 983 000 жители (2009)
Религия – християни – 90%, мюсюлмани - 10%
Часова зона - PST (UTC+8)
Телефонен код - +63
Internet TLD - .ph

Консулство на България в Манила, Филипини
Адрес: 6 Lippay Street San Lorenzo Village, Makati City, Metro Manila, Philippines
Тел.+63-2-812-1169, +63-2-812-1173, +63-2-817-5449,
Факс: +63-2-812-8895

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах