Почивка в Хавана и Варадеро - от Януари до Април 2020 Всяка сряда, четвъртък, петък и неделя/7 нощ - Ранни записвания         Почивка във Варадеро, Куба През Ноември и Декември 2019 всяка неделя и сряда/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Доминикана 2020 от Януари до Април всеки понеделник и събота/7 нощ - Ранни записвания          

Екскурзии до Холандия

Холандия

Холандия
Полезно е да знаете

Обща информация

Холандия, е държава в Северозападна Европа, която включва още Аруба, Кюрасао и Саба. В България под името Холандия обикновено се разбира европейската част на страната, която граничи на север и запад със Северно море, с Белгия на юг и с Германия на изток.
Нидерландия е една от най-гъсто населените и с най-ниска надморска височина страни в света и е известна с дигите си, вятърните мелници, дървените обувки, лалетата и осезаемата толерантност в обществото. Либералната ѝ политика често се споменава зад граница.
Амстердам е официална столица   .
Хага е административна столица (седалище на правителството), дом на кралицата и местонахождение на повечето посолства
 

Забележителности:
Консертгебау е концертна зала в Амстердам, Нидерландия.Смята се, че има изключително добра акустика - приемана е за една от най-добрите зали в света, наред със Симфони Хол в Бостън и Музикферайн във Виена.
Walibi World е един от най-големите увеселителни паркове в Нидерландия. Паркът се намира в Бидингсхьойзен, община Дронтен, провинция Флеволанд. През годините носи имената Flevohof, Walibi Flevo, Six Flags 'Holland.
NEMO е най-големият научен музей в Нидерландия, построен по проект на Ренцо Пиано. Разположен е в Амстердам източно от Централна гара и Морския музей.
„Амстердам АренА“ е стадион в Амстердам, Нидерландия, използван от АФК „Аякс“.Построен е във времето от 1993 до 1996. За да се построи, са били нужни 140 милиона евро.
Кралската галерия „Маурицхойс“ е малък художествен музей в Хага, Нидерландия.Съдържа малка, бляскава колекция от големите холандски майстори на 18 век. Отдавна е признат за един от най-хубавите малки музеи в света.
Кралския Дворец (Koninklijk Paleis), разположен в сърцето на града на площад Дам се счита за една от най-значимите културно-исторически забележтилелности на Амстердам от 17-ти век. Дворецът съдържа впечатляваща колекция мебели, скулптури, часовници и полилеи от 18-ти и 19-ти век. В днешни дни се ползва от кралица Беатрикс за официални церемонии
Кралския Музей (Rijksmuseum )– съхранява впечатляваща колекция, датираща от 15-ти до 19-ти век, включваща произведения на холандските майстори – Рембранд, Франс Халс, Вермеер
Музеят на Ван Гог (съдържа най-голямата колекция творби на майстора); Площадите Рембранд и Лидзе - център на нощният живот на града, заобиколени от кафенета, ресторанти, клубове, кина и магазини, тук можете да чуете автентична музика, а през лятото да се насладите на изпълненията на улични музиканти, жонгльори или гълтачи на огън, докато отпивате от питието си
Квартала на Червените фенери - част от духа на града, съществуващ вече 700 години от времето когато града става търговско пристанище и разположена там старата църква в готическо-ренесансов стил Oude Kerk.Има  възможност за разходка с лодка - очарователна и релаксираща през деня или омагосваща и романтична през нощта, когато осветени, каналите истински оживяват.
Вятърните мелници – една от емблените на Холандия, 8 са в сърцето на града като две от тях могат да бъдат разгледани и отвътре. 

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах