Екскурзия Дубай – 8 дни + 3 екскурзии и 4 вечери включени в цената Полети всяка сряда и неделя през Октомври и всеки вторник и събота от Ноември до Януари 2022/7 нощ         Почивка в Канкун от Май до Октомври 2021 Лято - Есен 2021/9 дни - 7 нощ         Почивка в Доминикана от Март до Октомври 2021 9 дни / 7 нощувки в Доминикана         

Екскурзии до Кабо Верде

Полезно е да знаете

Обща информация
Република Кабо Верде, известна и като Зелени нос, е островна държава в Северния Атлантически океан на запад от бреговете на Африка .Тя обхваща 10 острови с вулканичен произход, разположени на около 500 км.
Архипелагът включва островите Сантяго, Сао Николау, Санто Антао, Сао Висенте, Боа Вища, Фого, Майо, Сал и Брава.Територията на страната е осеяна с възвишения и има вид на нащърбен лунен пейзаж. Тя има предимно планински релеф с многобройни вулканичен конуси, кратери и калдери, и стръмни и скалисти брегове. Скалистите брегове са труднодостъпни.Береговата линия  е 965 км. Гористият релеф обхваща главно изстинали и действащи вулкани.
На островите постоянно духа вятър, което помага да се понасят лятните жеги. Валежите през годината са неповече от 100—300 мм. Понякога обаче в планините се изливат порои, които действат разрушително на повърхностните плодородни почви. Сезонът на дъждовете е от август до октомври, когато духат юго-западните мусони. През останалото време господстват североизточните пасати. Източният вятър харматан, издващ от Сахара в периода октомври- юни, оказва изсушаващо влияние и принася дребен прах.

Кабо Верде е парламентарна република. Столицата на страната е Прая и се намира на най-големия остров - Сао Тиаго. Официалният език на републиката е португалският. В страната се говорят още креолски и местни африкански езици.По дани от 2008 года населението на страната е 426 998 души. 70 % от населението са креолы, 28 % — африканци, 1 % — европейци.

53,3 % от населението живее в градовете. Най-населеният остров е Сантягу, а най-големите градове: Минделу (62,97 хил.д.), Сан-Филипи (6 хил.д.).

От 2004 г. Кабо-Верде се числи в категорията на развиващите се страни. Най-силно развити отрасли са рибарството, туризма и сферата на услугите.

Селското стопанство е слабоопродуктивно поради засушаванията на климата и слабите дъждове. Основна селскостопанска култура е царевицата. Отглеждат се още захарна тръстика, банани, ананаси, кафе,рициново масло, фъстъци, картофи, фасул, маниока, манго, ядки, кока, сладки картофи, плодове и домати.


Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах