ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Малдиви

Полезно е да знаете
Малдивите са безвизова страна. Туристическата виза се поставя в паспорта безплатно при пристигане и дейсвтва 30 дни от момента на влизане в страната.
При излитане от аерогара Хулуле се вземат такси в размер на 14 долара на човек. Аерогарата Хулуле е разположена на отделен остров недалече от Мале, столицата на Малдивската Република.
Менюто на болшинството курорти на Малдивите включва както местна азиатска кухня, така и европейска. Местната обикновено включва ориз, рибно къри, приготвено с добавяне на кокосово мляко. Пикантност на блюдата придават лаймът, чилито и дребният лук. Много популярен е местният хляб Roshi, който се яде заедно с mashuni - рибен коктейл, подправен с кокос, лук, чили и лайм. Обядът може да завършите със suji - много вкусен местен напитък. Малдивците имат и друго местно питие, приличащо на пунша - raa. То се приготвя от ферментирало мляко. На Малдивите е забранено да се внасят каквито и да са алкохолни питиета, свинско месо, наркотици, оръжие за подводен лов, порнографски материали в това число на видеокасети и DVD. Ако туристите носят със себе си каквито и да са спиртни напитки, то при влизане в страната те могат да бъдат оставени на летището в специално багажно отделение.

Обща информация
Малдивските острови са кътче на спокойствие и умиротвореност, тук тишината се нарушава само от ласкавия шум на вълните. На Малдивите през деня можете да наблюдавате фантастичния подводен живот, да идете на риболов с местни жители, или просто да дремете в хамак под сянката на наклонените над водата палми. Вечерта ще Ви удиви потресаващата красота на залеза - потъващо на хоризонта слънце.
Но независимо от цялата "необитаемост" на островите и отдалечеността от света, взискателните клиенти могат да се насладят на всички съвременни удобства на модерните курорти. В екзотичните бунгала със сламени покриви има шикозни стаи, оборудвани по изискванията на най-високия стандарт, в ресторанта главният готвач предлага изискани блюда от на-пресни морски продукти, а професионалните инструктори в дайвинг-центровете обучават желаещите на тънкостите на уиндсърфинга и дайвинга. 
Малдивските острови са разположени на юго-запад от Шри Ланка, на екватора. Примерно така сме ги изобразявали в детството си: бял пясък и ярко зелени палми. Бунгалата са направо във водата, любопитни рибки се блъскат в дланите ни.... Неслучайно Марко Поло е нарекъл Малдивските острови "цветето на Индия", а знаменитият пътешественик от XIV век Ибан Батута - "едно от чудесата на света".
Малдивските острови са "открити" за туризъм в началото на 70-те години на миналия век от пътешественици - гмурачи, открили прекрасните кътчета на подводния им свят. Постепенно туристическата индустрия на островите достига високо равнище и сега заема 98 процента в икономичата на страната. Малдивите са едно от най-хубавите места в света за дайвинг. Тук има всичко: необитаеми острови, топли и кристално чисти води, огромно количество рифове и неизброимо многообразие от морски обитатели. Прекрасната видимост под водата, понякога превишаваща 50 метра и температурата на водата 26-27ОС през цялата година правят дайвинга на малдивите необикновено привлекателен. Много туристи пристигат тук по няколко пъти изкючително заради дайвинга.
На всички малдивски курорти има центрове за подводно плуване, където професионални инструктори, говорещи на основните европейски езици, провеждат курсове както за начинаещи, така и за имащи опит аквалангисти. На желаещите се предлагат различни екскурзии: посещение на Мале, на рибарски селища, пътуване до необитаеми острови за половин или за цял ден, риболов (сутрин или вечер), разходка на лодка с прозрачно дъно.
Малдивите с право се смятат за едно от най-безопасните места за почивка в света. Малдивите - това са 1190 острова, обединени в 26 атола: 200 от тях са обитаеми и около 100 острова са туристически курорти. Тук говорят на малдивски език, който принадлежи към индоиранското езиково семейство. Малдивският език се използва като държавен език. Много чужжди думи са дошли от арабски, английски езици и хинди. На курортите в Мале широко се използва английски език.
Извън туристическата зона общуването на английски език е затруднено.
В 1153 година от новата ера будиският крал Каламиня, управляващ тогава Малдивите, е приел исляма, който и до сега е основната религия на Малдивите. Независимо от това, даже в хотелите от категорията deluxe при посещението на болшинството ресторанти не се изисква да се обува панталон, костюм или вратовръзка. За плажа се препоръчват обичайните плажни аксесоари. Обаче трябва да запомните, че нудизма и topless на малдивите са забранени. А при посещение на рибарските села и столицата Мале туристите са длъжни, уважавайки мюсюлманските традиции, да обличат скромни дрехи.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах