Екскурзии до Мексико

Полезно е да знаете

Страната е разположена в югозападната част на Северна Америка. Граничи с Белиз, Гватемала, САЩ и има брегова линия с Атлантическия океан и с Тихия океан. На Мексико принадлежат и редица острови от Тихия океан.

Мексиканците с право се гордеят със своята история и култура. Първите обитатели на земите им са индианците: маи, олмеки, тотонаки и др. През ХII век нахлуват ацтеките, които през ХV век основават своя държава в Централно Мексико. Невероятните постижения на индианските племена, тяхната висока материална и духовна култура днес будят възторг и недоумение. Маите са оставили каменни жилища и храмове във формата на стъпаловидни пирамиди, точен календар, свидетелстващ за научни познания, статуи, стенописи, йероглифно писмо. Пирамидите и храмовете на ацтеките са поразяващи.


Официално име – Мексикански съединени щати
Население – 106 202 900 души
Столица – Мексико
Език – испански, местни индиански диалекти
Валута – мексиканско песо
Религия – католици – 89 %, протестанти – 6 %, други
Площ – 1 972 550 кв.км.

Ландшафт - Голяма част от територията е заета от Мексиканските Кордилери. На северозапад се намира планинският полуостров Калифорния, а на югоизток - равнинният полуостров Юкатан. Казват, че да пътуваш в Мексико означава или да се изкачваш нагоре, или да слизаш надолу. Повече от половината от територията му е на височина над 1 000 метра. Вулканите Орисаби и Попакатепетъл се извисяват на 5 700 и 5 452 метра и са покрити с вечен сняг.

Страната се състои от 31 щата и всички основни природни зони - планини, пустини, полупустини, равнини, субтропични райони, влажни тропически гори са с огромно разнообразие на животинския и растителния свят. Кактусът е от най-типичните растения и се среща в 500 разновидности. Много екзотични животни обитават мексиканските земи: койот, рис, мравояд, тапир, ягуар.


Обща информация
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах