ДУБАЙ И АБУ ДАБИ - 7 НОЩУВКИ С ВКЛЮЧЕНИ ВЕЧЕРИ И ПАКЕТ 4 ЕКСКУРЗИИ 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023-2024         Предколедна Прага 12.12.2023 12.12.2023/4 дни - 3 нощ          ПОЧИВКА В КУБА-ХАВАНА И ВАРАДЕРО/Сезон 2023 9 дни / 7 нощувки в Куба (3 в Хавана, 4 във Варадеро)         

Екскурзии до Мианмар

Мианмар

Мианмар
Полезно е да знаете

За страната в областта на културата, силно повлияни от тези на своите съседи, се основава на Theravada будизъм преплетени с местни елементи .  Разнообразни населението на Мианма е изиграла важна роля в определянето на неговата политика, история и демографските в съвремието, а страната продължава да се бори да преодолее етническото напрежение .  На военните е доминиран правителство от генералния Ne Win начело на държавен преврат през 1962 г., която свали от гражданско правителство на U Nu . Бирма остава под строг контрол на военни, ръководени членки на Съвета за мир и развитие .

География- Бирма, която е с обща площ от 678 500 кв. км (262 000 кв. мили), е най-голямата държава в континенталната част на Югоизточна Азия , както и 40-то по големина в света.

Климат- Голяма част от страната е между Тропика на Рака и на екватора .  То се намира в мусонни регион на Азия, с крайбрежните региони, получаващи над 5000 мм (196.9 в) от дъжд годишно. Годишни валежи в делтата на региона е около 2500 мм (98,4 в), докато средният годишен валеж в Химическия зона, която се намира в центъра на Бирма, е по-малко от 1000 мм (39,4 през).  Северните региони на страната са най-готините, със средна температура от 21 ° C (70 ° F).  Крайбрежните и делта региони имат средна температура от 32 ° C (89.6 ° F).

Език- Броят на езиците, на Бирма (Мианмар) е 107.  Бирма , говорен от около 65% от населението, е официален език .  Въпреки това, голямо разнообразие от езици се говорят, особено от етническите малцинства, които представляват четири големи езикови семейства : Китайско-тибетски , Австро-азиатски , Kradai , и индо-европейски .

 

 

 

 


Обща информация

Мианмар, официално название Република Съюз Мианмар (също Мианма (бирманско произношение), преди – Бирмански съюз или Бирма) е държава в Югоизточна Азия с обширна територия. На север граничи с Китай, на изток с Лаос, на югоизток с Тайланд, на запад с Бангладеш и на северозапад с Индия. Страната има над 2000 km брегова ивица на Индийския океан, (Андаманско море и Бенгалски залив). През 1989 г. официално сменя наименованието си от английското Бирма на бирманското Мианмар (заедно с това и английските наименования на много градове и местности, вкл. това на тогавашната си столица – от Рангун на Янгон).

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах