УИКЕНД В МАЛТА 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА 5 дни / 4 нощувки - гарантирано заминаване всяка седмица         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023         Предколедна Прага 12.12.2023 12.12.2023/4 дни - 3 нощ          

Екскурзии до Оман

Полезно е да знаете

Обща информация

Разположена на югоизточния бряг на Арабския полуостров, Оман граничи на северозапад граничи с Обединените арабски емирства, на запад със Саудитска Арабия и на югозапад с Йемен, както и с Арабско море на юг и изток и с Оманския залив на север.

Днес Оман е абсолютна монархия (султанство), а нейна столица е Маскат.

Страната разчита на нефтените си запази, които възлизат на над 1 млрд. тона, а също така на риболов и добив на природен газ, мед, хром, въглища, манган, благородни метали. Отглеждат се предимно тропически плодове и зеленчуци. Годишно се ловят около 100 хил. т риба, която се преработва.


Климат - тропичен, горещ и сух
Средни температури - януари (21°С); юли (32°С)
Официален език - арабски, използва се местен диалект на арабския и английския
Столица - Маскат
Най-голям град - Маскат
Валута Омански риял (OMR)
Население - 3 001 583 души
Етнически състав - омански араби - 92.8 %, белуджи - - 2.7 %, перси - 1.8 %, индийци - 1.3 %, други - 1.4 %
Религия - мюсюлмани
Часова зона - UTC +4
Телефонен код + 968
Internet TLD .om

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах