ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Сейшелски о-ви

Полезно е да знаете

Обща информация
Според легендата, след като Бог сътворил света, останали му шепа диаманти. Той погледнал на изток от Африка и си казал: "Тук мога да създам самата прелест." Пръснал диамантите в океана и създал малко съзвездие от гранит и корали - Сейшелските острови... един от най-запомнящите се и фотографирани пейзажи в света.

Сейшелските острови са връх на потънал древен континент... пясъкът им е коралов, ослепително бял и с удивителната особеност да не се нагрява и при много високи температури... а природата - съхранена такава каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Удивително място със собствен неподправен облик и очарование, все още пазещо тайните на заровените съкровища и суровите морски битки. Изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на дъхави орхидеи. Тук са едни от най-красивите и чисти плажове в света с прозрачно бял пясък. Тук са уникалните палми Коко де Мер с мистериозните кокосови орехи от градината на Адам и Ева. Тук се предлага лукс, екзотика и спокойствие, събрани в едно. Идеално място за идеалната почивка… или за мечтаното сватбено пътешествие?

 

Официално име: Република Сейшели.

Столица: Виктория (25 хил. жители), единственият град на островите.

Местоположение: Разположени в западната част на Индийския океан, на 1800 км. от африканския бряг и на северозапад от Мадагаскар, извън обсега на циклоните, на кръстопътя между Азия и Африка.

Площ: 455,3 кв. км.

Население: 80 600 души, смесица от различни раси

Визов режим: Безплатна виза се полага при пристигане на международното летище.

Часова зона: 2 часа напред спрямо България е + 2 часа.

Климат: Климатът на Сейшелите е горещ и влажен. През годината има ясно обособени два сезона. Югоизточният мусон се проявява от май до септември, а северозападния от октомври до април. Температурата не търпи резки промени, поради мекото въздействие на Индийския океан. Най-горещия период е между декември и януари. По-прохладно е от юни до ноември. Кратките проливни дъждове падат най-вече между ноември и февруари. Влажността е около 80%.


Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах