Почивка в Доминикана 2023 с чартърен полет от Мадрид дати на заминаване до Октомври 2023/9 дни - 7 нощ         УИКЕНД В МАЛТА 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА 5 дни / 4 нощувки - гарантирано заминаване всяка седмица         Септемврийски празници в Прага с обслужване на български език 4 дни / 3 нощувки - самолетна програма - Полети с АК България Ер         

Екскурзии до Венецуела

Венецуела

Венецуела
Полезно е да знаете

Официално име - Боливарска република Венецуела (República Bolivariana de Venezuela)

Население – 25 375 300 души

Столица – Каракас

Валута – боливар

Език – испански, други

Религия – католици – 96%, протестнати, други

Площ – 912 050 кв.км.

Ландшафт - Централната зона на Венецуела е планинска, близо до морето и е пресичана от Централните Кордилери. Венецуела има прекрасни савани с много разнообразна растителност и фауна, с уникална красота. Това са едни от най-дивите кътчета на Земята. Тук природата все още е в своя първичен вид, незасегната от човека. През Гвианската планинска земя не преминават почти никакви пътища и този регион, заемащ близо 50% от територията на Венецуела, е напълно откъснат от света и населена с индианци, които дори в началото на 21 век живеят в първобитни условия, без ток, без връзки с външния свят и в колиби от дърво, слама или палмови листа.

Каракас (Caracas) е столицата на Венецуела. Градът е разположен в подножието на планината Авила на 920 м. надморска височина в долината на река Гуаире. Градът се намира по крайбрежието на Карибско море. Основан е през 1567 г. от Диего де Лосада под името Сантяго де Леон де Каракас. В центъра на града се намира паметника на националния герой Симон Боливар. Разположени са най-важните правителствени сгради – “Жълтият дом” (Министерство на вътрешните работи), дворецът “Мира Флорес” (резиденция на президента на републиката), Дворецът на правосъдието, Капитолия (Националният конгрес). В непосредствена близост са Пантеонът, Националната библиотека, Музеят за изящни изкуства, Националният музей и музеят “Боливар”. Характерна черта на Каракас са ярко оцветените многоетажни сгради и архитектурни ансамбли, изградени в модерни линни. Сред тях се откроява ансамбълът ”Силенсио”, изграден в начолото на едноимения булевард. На двадесет километра от града е изградено международно летище “Симон Боливар”.

Остров Маргарита (Margarita) се намира във Венецуела, в южната част на Карибско море. Разположен е почти на екватора с площ 932 кв.км. Открит е от Христофор Колумб и е наречен в чест на прицеса Маргарита Австрийска. Климатът е топъл и сух с температури между 24 и 37ºC. На острова има два национални парка и три естествени резервата с много видове птици - фламинго, пеликани, папагали и др. Най-големият град на острова е Порламар, който е известен като търговски център. Островът е зона за свободна търговия и е мястото с най-евтините перли на света.

 

 


Обща информация

Венецуела е държава в Южна Америка. Граничи с Колумбия, Бразилия, Гайана и южните води на Карибско море.

Тази земя е открита от Христофор Колумб през 1498 година. Кръстена е Венецуела (означава Малка Венеция, тъй като напомня Венецианския залив) от Америго Веспучи през 1499 година. Страната е колония на Испания до обявяването на нейната независимост през 1811 г.

Настоящите проблеми на Венецуела са отслабващата демокрация, твърде политизираната войска и увеличеното насилие покрай колумбийската граница, свързано с наркотиците. Международни природозащитници са все повече загрижени от безотговорната минна дейност, която застрашава тропическите гори край Амазонка и местните народи.

Страната все още усеща последствията от опустошителното въздействие на урагана Митч през 1998 година, когато загиват най-малко 5000 човека.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах