Магията на Кападокия и Истанбул - тръгване с автобус - от Варна

ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Магията на Кападокия и Истанбул - тръгване с автобус - от Варна

Тръгване с автобус връщане със самолет!


Програма

Ден 1

Сборен час във Варна. Отпътуване в 22:00 с комфортен лицензиран автобус с нощен преход.

Ден 2

Сутринта пристигане в Истанбул. Обзорна обиколка на Истанбул с автобус: дворецът “Долмабахче”, площад “Таксим”, кулата “Галата” , Египетският пазар, площад “Султанахмед” . Спирка при небостъргача “Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Следобяд настаняване. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на “Капалъ Чарши”. По желание – вечеря в рибен ресторант на Златния Рог

Възможност за традиционна турска вечеря в ресторант на корабче по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки) . Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободeн ден или туристическа програма по желание:
– Разходка до площад “Султан Ахмет” с посещение на музеят “Св. София” – епископална църква на византийската столица; първия двор на стария султански дворец “Топ Капъ” с местен екскурзовод.
- Разходка с корабче по Босфора.
Връщане в хотела. Възможност за традиционна турска вечеря в ресторант Tashan или Garni Music Hall. (куверта включва шоу програма, вечеря и 2 напитки по избор). Нощувка

Ден 4

Закуска. Отпътуване за Истанбул . Преход от 795 км, пътуване продължава около 10 часа. По пътя фотопауза на соленото езеро Туз, второто по големина в Турция. Пристигане в хотела вечерта. Свободно време за почивка. Нощувка.

Ден 5

Рано сутринта(около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Туристическа обиколка на Кападокия: Започваме с долината Зелве, известна по Долината на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заплащане ) Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на долината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме направили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Tрансфер за полет Кападокия –Варна с Bulgarian Air Charter.
 

Полетно разписание – в местни времена:

Превозвач: Bulgarian Air Charter

  • Отпътуване с автобус на 16.04 и прибиране със самолет на 22.04.

*Полетното разписание подлежи на предпотвърждение

 

Допълнителни екскурзии

Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 20 човека.

Препоръчваме предварителното заяваване на допълнителни екскурзии.

Екскурзия

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11, 99 г.

   

в лева

в лева

Обзорна обиколка на Истанбул с автобус

Целодневна

Включена в цената

Включена в цената

Целодневна екскурзия – Кападокия

Целодневна

Включена в цената

Включена в цената

Посещение на подземния град Каймаклъ

Целодневна

Включена в цената

Включена в цената

Вечера в ресторант на кораб по Босфора

Вечерна

80

40

Вечеря в традиционен турски ресторант Tashan или Garni Music Hall

Вечерна

60

30

Площад “Султан Ахмет” с посещение на музея “Св. София” и първия двор на двореца “Топ Капъ”

Сутрешна

19

19

Разходка с корабче по Босфора
при минимум 20 туристи

Следобед

33

33

Турска вечер в Кападокия

Вечерна

52

26

Полет с балон

Сутрешна

600

600

Обзорна обиколка на Истанбул с автобус
Включено в цената
Площад “Султанахмед” – съкровено изживяване за любителите на културния туризъм. Вековната история е оставила своя завет на площад Султанахмед под формата на десетки монументи и паметници., Египетският пазар - известен още като Пазара на подправките или Мъсър чарши, кулата “Галата”, площад “Таксим”, дворецът “Долмабахче”, преминаване по първия въжен мост.
Фото пауза в азиатската част на града. Спирка при небостъргача “Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция . Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино, където може да се насладите на виртуална разходка сред забележителностите на този невероятен космополитен град.

Площад “Султан Ахмет” и музеят “Св. София”

Цена: 19 лева на човек
Площад “Султан Ахмет” с посещение на музеят “Св. София” – Църквата служи дълги години като християнска катедрала, а по-късно като една от главните джамии на Константинопол. След разпадането на Османската империя правителството на Турция секуларизира сградата през 1934 г. и от следващата година тя функционира като музей;
Първия двор на стария султански дворец “Топ Капъ” разположен на върха Сераглио, където Босфорът се среща със Златния рог. Султан Мехмед ІІ построява оригиналния дворец през 50-те години на ХV в., малко след завладяването на Константинопол.

Цената включва: водач, местен екскурзовод

Цената не включва: разходи от личен характер, входни такси

Сутрешен полет с балон

Цена: 600 лева на човек

Ранно ставане преди изгрев и трансфер до площадките за отлитане. Това несъмнено е едно най-незабравимите изживявания, които Кападокия може да предложи. Стотици балони се реят в небето по изгрев слънце, невероятни пейзажи се разкриват, а снимките, направени от балона са уникални. Полетът трае около 40-50 минути и може да достигне до 3000 метра надморска височина.

Цената включва: трансфер, билет за балона.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия на Кападокия

Включена в цената

Започваме с долината Зелве, известна по Долината на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер, Входни такси на музеите в Кападокия – скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай “Султанхан” (10 TL); Черната църква в Гьореме – 18 турски лири;

Посещение на подземния град Каймаклъ

Включена в цената (цената не включва входна такса)

През този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на долината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме направили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса – Подземния град Каймаклъ (42 TL).



Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

 

ВАЖНО:

  1. Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомпанията, както и часовете на полетите
  2. Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека на дата.
  3. Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
  4. Всички екскурзии се осъществяват с екскурзовод на български език или с превод на български език;
  5. Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

Условия за прекратяване на договор


ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

 

 



Цената включва:
  • Самолетен билет от Кападокия за дата на прибиране 22.04 с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter и отиване с автобус на 16.04;
  • Летищни такси;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 2 нощувки на база закуска и вечеря в хотел 4* в Истанбул;
  • 3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел Burcu Kaya 4* или подобен в Кападокия;
  • Транспорт с комфортен лицензиран автобус;
  • Туристическа обиколка на Истанбул;
  • Целодневна екскурзия в Кападокия без включени входни такси;
  • Посещение на подземния град Каймаклъ без включена входна такса;
  • Туристическа обиколка на Истанбул;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
  • Представител на туроператора.


Цената не включва:
  • Лични разходи;
  • Доплащане за премиум пакет за кастаняване: хотел Bone Club Sunset 5* или пдобен в Алания и Kral Hotel 4* или пдобен в Кападокия – 130 лева за възрастен/65 лева за дете 02-11.99г.
  • Площад “Султан Ахмет” с посещение на музея “Св. София” и първия двор на двореца “Топ Капъ” – 19 лева;
  • Разходка с корабче по Босфора – 33 лева при минимум 20 туристи;
  • Вечеря в традиционен турски ресторант Tashan или Garni Music Hall – 60 лева/ 30 лева за деца до 11,99г.;
  • Вечера в ресторант на кораб по Босфора – 80 лева/ 40 лева за деца до 11,99г.;
  • Доплащане за обяди в Кападокия – 80 лева за възрастен/40 лева за дете 2г. – 11.99г.;
  • Турска Вечер Кападокия – 75 лева за възрастен/43 лева за дете 2г. – 11.99г.;
  • Полет с балон над Кападокия – 600 лева на човек;
  • Входни такси на музеите в Кападокия – Подземния град Каймаклъ (42 TL), скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай “Султанхан” (10 TL); Черната църква в Гьореме – 18 (TL);
  • Бакшиши за екскурзовода и шофьора около 80 (Tl);
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуването
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

32/12/02

Етикети
ekskurzii ot sofiq , хотел by hotel cappadocia 4* , ранни записвания 2020 , хотел elika cave suites 5* , турция ранни записвания , pochivki ot sofia sys samolet 2020 , oferti za ranni zapisvania 2020 , ekskurzii sys samolet 2020 , ranni zapisvania kapadokiq , почивки 2020 , лято в турция 2020 топ травелс , ранни записвания лято 2020 , oferti za kapadokiq , екскурзия кападокия ранни записвания , екскурзии от софия със самолет 2020 , ranni zapisvania kapadokiq top travels , долината ъхлара , antalia , подземния град деринкую , кападокия 2020 , lqto v kapadokiq 2020 top travels , екскурзии със самолет от софия , ekskurzii sys samolet ot sofia , кападокия със самолет , оферти за кападокия , лято в турция 2020 , pochivki ot sofia , oferti 2020 , pochivka kapadokia ranni zapisvania , samoletni pochivki turcia 2020 , гьореме , ranni zapisvania lqto 2020 top travels , samoletni ekskurzii turcia 2020 , oferti ot sofia , самолетни почивки турция 2020 , kapadokia sus samlet , pochivki v turcia ot sofia , екскурзии със самолет , oferti lqto 2020 top travels , екскурзии от софия , ekskurzii ot sofia 2020 , oferti za turcia 2020 top travels , samoletni ekskurzii turcia ранни записвания , ekskurzii ot sofia sys samolet 2020 , 8 дни в кападокия , оферти за ранни записвания 2020 топ травелс , оферти за турция 2020 , почивки от софия със самолет 2020 , pochivki ot sofia ranni zapisvania 2020 , лято в кападокия 2020 топ травелс , оферти за лято 2020 , полет с балон в турция , oferti za lqto 2020 , pochivki sys samolet , кападокия , почивки от софия , samoletni ekskurzii 2020 , оферти със самолет , oferti za lqto 2020 top travels , ранни записвания кападокия , оферти за лято 2020 топ травелс , lqto v kapadokiq 2020 , почивки в турция от софия , оферти за кападокия топ травелс , оферти лято 2020 топ травелс , lqto v turcia 2020 top travels , хотел lale saray 3* , самолетни екскурзии турция ранни записвания , ekksurzia kapadokia , чартърна програма , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania , pochivki sys samolet 2020 , оферти за турция 2020 топ травелс , lqto 2020 top travels , хотел ramada cappadocia 4* , kapadokia , ranni zapisvania lqto 2020 , ranni zapisvania 2020 top travels , oferti za kapadokiq top travels , oferti 2020 top travels , ранни записвания лято 2020 топ травелс , kapadokia ot sofia , оферти от софия , pochivki 2020 , почивки от софив ранни записвания 2020 , турция 2020 , ranni zapisvania 2020 , полет с балон кападокия , крепостта учхисар калеси , екскурзии 2020 , оферти 2020 , невшехир , екскурзии със самолет 2020 , оферти лято 2020 , самолетни почивки турция ранни записвания , лято 2020 топ травелс , pochivka kapadokia , оферти 2020 топ травелс , екскурзии в турция от софия , turcia ranni zapisvania , oferti lqto 2020 , почивка кападокия , самолетни екскурзии турция ranni zapisvania , екскурзия кападокия , pochivki ot sofia 2020 , oferti za turcia 2020 , оферти 2020 , почивки със самолет 2020 , самолетни екскурзии турция 2020 , самолетни почивки 2020 , хотел museum hotel cappadokia 5* , oferti 2020 , коня , turcia 2020 , lqto 2020 , лято 2020 , анталия , ekskurzii 2020 , oferti za ranni zapisvania 2020 top travels , samoletni ekskurzii turcia , ранни записвания кападокия топ травелс , samoletni pochivki 2020 , почивка кападокия ранни записвания , oferti za ranni zapisvania 2020 , оферти за ранни записвания 2020 , kapadokia sys samolet , екскурзии от софия ранни записвания 2020 , ранни записвания 2020 топ травелс , polet s balon nad kapadokia , ranni zapisvania 2020 , konia , pochivki sys samolet ot sofia , lqto v turcia 2020 , кападокия със самолет , chartyrna programa , ekskurzii v turcia ot sofia , почивки от софия 2020 , ранни записвания 2020 , кападокия от софия , 8 dni v kapadokiq , oferti sys samolet , лято в кападокия 2020 , ekskurzia kapadokia ranni zapisvania , почивки със самолeт от софия , samoletni pochivki turcia ranni zapisvania , екскурзии от софия 2020 , самолетни почивки турция ранни записвания , оферти за ранни записвания 2020 , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania 2020 , полет с балон над кападокия , почивки със самолет , самолетни екскурзии 2020 , хотел exedra hotel 4* , полети с балон в кападокия , авано
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах