Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Коста Бланка, Бенидорм

ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Почивка в Коста Бланка, Бенидорм

8 дни-7 нощувки/Директен полет до Валенсия


Програма

Ден 1

София – Валенсия – Бенидор
Среща с представител от агенцията на летище София (Терминал 2), 2 часа преди полета. Директен до Валенсия с авиокомпания Bulgaria Air. Кацане на летището и трансфер до хотела в Бенидорм (продължителност около 1,30 ч). Настаняване. Информационна среща с местния представител. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Елче (приблизително в посока – 65 км, 1 час)
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Елче, града на палмите и обувната промишленост. Понастоящем градът разполага с над 90 овощни градини, които приютяват над 200 000 палмови насаждения, като някои от видовете са на възраст от над 200 години. Освен с изобилието от зеленина, градът се слави и с това, че тук е съсредоточено близо 40% от обувното производство на страната. Туристическата програма в града започва с посещение на общинския Палмов парк. Тук ще научите повече за създаването на парка, видовото разнообразие и ще имате възможност за снимки и самостоятелна разходка. Програмата продължава с пешеходен тур на историческия център, където ще се запознаете с мавърската защитна кула – „Калаора“; двореца „Алтамира“ – днес седалище на местния Археологически музей; базиликата „Санта Мария“, в която се отбелязва всяка година „Мистерията на Елче“ – средновековен празник под закрилата на ЮНЕСКО и старите Арабски бани, датиращи от XII век. Свободно време. Възможност за посещение на обувна фабрика. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Валенсия (приблизително в посока – 140 км, 1,40 ч)
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Валенсия – третия по големина град в Испания, разположен на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Градът предлага изключително разнообразие от забележителности и атракции – история, архитектура, фестивали и вкусна храна. Посещението започва с пешеходна разходка на Стария град. Тук ще откриете кулите „Серанос“ – вековни пазители на града, площад „Пласа де ла Вирхен“ и красивия фонтан „Турия“, катедралата на Валенсия – днес пазителка на Светия Граал, „Кръглия площад“ с многобройните си магазинчета за дантела, „Ла Естреча“ – най-тясната сграда в Европа, „Копринената борса“ – шедьовър на валенсианския готически стил, „Централният пазар“, който радва посетителите си с красиви сувенири и вкусни тапас. След свободно време за обяд, обиколката продължава с панорамна част, описваща старото корито на река Турия, днес преобразено в красив зелен парк. Пътят ще ви отведе до „Града на изкуствата и науките“ – един неповторим архитектурен ансамбъл , дело на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Комплексът съчетава в себе си пет футуристични постройки – „Хемисферик“ – Планетариум известен с най-голямата зала в Испания за прожектиране на филми, Двореца на изкуствата „Кралица София“, който годишно приютява множество музикални събития, Музея на науките „Принц Фелипе“, разкриващ едни от най-големите тайни на науката, „Умбракъл“ – зона за отдих, изобилстваща от зеленина, „Агора“ – приютяваща изложби и събития и „Океанографик“, известен като най-големия аквариум в Европа,  представляващ подводен град, който отлично пресъздава морската среда, в която живеят характерни представители на различните морета. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Бенидорм
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Мурсия (приблизително в посока – 125 км, 1,20 ч)
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Мурсия – град с арабски произход, пъстра архитектура и множество дворци. Туристическата програма в Мурсия започва с пешеходна обиколка из историческия център. Първа спирка – сградата на кметството, която претърпява множество реконструкции преди да достигне съвременния си вид. Следва посещение на площад „Кардинал Белуга“, където се разкриват величествените здания на местния Епископски дворец, чудесен представител на архитектурното течение рококо и Катедралата на „Пресвета Богородица“, чиято фасада е призната за една от най-красивите представители на бароковия стил в Испания. Разходката продължава по главната улица „Траперия“, изобилстваща от магазини за сувенири, мода и сладки изкушения. Тя ще ви отведе пред сградата на Кралското казино, напомняща за бившето величие на аристокрацията. Разходката продължава в посока площад „Санто Доминго“ и едноименната църква, двореца „Алмодовар“ и Театър Ромео. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Бенидорм
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Гуадалест (приблизително в посока – 25 км, 30 минути)
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна полудневна екскурзия до Гуадалест крепостния град. В зелената долина на провинция Аликанте, заобиколен от високи планински вериги, се намира китното испанско градче Гуадалест. Макар и малък по площ – 16 кв. км. и население от приблизително 200 души, той е едно от най-посещаваните места в Испания. Известен е с факта, че тук има най – висока концентрация на музеи на глава от населението, като някои от най – причудливите са музеите на : „Солниците и Пиперниците“ , „Микро Миниатюрите“, „Микро Гигантите“ и „Антонио Марко“. Туристическата програма започва с пешеходна разходка из калдъръместите улици на града и посещение на Старата част известна под името „Кастел де Гуадалест“. Достъпът се осъществя чрез 15 – метров тунел , който ще ви отведе до централния площад и настоящото Кметството, което някога е изпълнявало функциите на съд и затвор. Тук ще се насладите на страхотна панорама, която се открива към прилежащия язовир и овощни насаждения от нисперо. По време на обиколката ще научите повече за значението на крепостта през годините и едни от най-влиятелните семейства живели тук. Свободно време. Възможност за дегустация на вино „москател“ и други деликатеси характерни за региона. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Алтеа – Калпе – Валенсия – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Полудневна екскурзия до Алтеа и Калпе (включена в цената). Алтеа е китно рибарско градче, разположено на върха на хълм, на чиято най-висока точка се издига камбанарията на енорийската църква „Дева Мария от Консуело“ – един от символите на Коста Бланка. Широкият купол на църквата е покрит с бели и сини плочи. От площада на града се открива красива панорама към региона – типични бели къщи, които в миналото са били обградени от масивна ограда. Кратка разходка по приветливите улички с безброй работилници, ателиета на художници и занаятчийски магазини. Екскурзията продължава по крайбрежен, панорамен път, който води до Калпе – курортно испанско градче. Внушителната „Скала на Ифач“ е един от типичните пейзажи тук. Единадесет километра плаж, пленителни заливи, яхтено пристанище и красива природа са част от атрактивността на града. Трансфер до летището във Валенсия (приблизително около 1,30 ч). Директен полет до София на авиокомпания Bulgaria Air.


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Валенсия – София на авиокомпания Bulgaria Air;
  • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 10 кг;
  • Трансфер летище – хотел – летище с луксозен автобус;
  • 7 нощувки на база закуска, обяд и вечеря (с включено вино и вода по време на обяда и вечерята);
  • Панорамна обиколка на Алтеа и Калпе;
  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
  • Представител на туроператора с български език.


Цената не включва:

Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

  • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до Елче – 92 лева за възрастен / 46 лева за дете до 11,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до Гуадалест – 92 лева за възрастен / 46 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Валенсия – 124 лева за възрастен / 62 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Мурсия – 118 лева за възрастен / 59 лева за дете до 11,99 г.;
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон).

Задължителни доплащания:

  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара.


Забележка: Допълнителните екскурзии са в прикачения файл !

Полетно разписание:

(авиокомпанията си запазват правото да променят часовете на полетите)

София – Валенсия: 13:15 ч. – 15:15

Валенсия – София: 16:00 ч. – 19:50

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1.30 час в посока с 3*/4* автобус.

 

Резервации:

Авансово плащане: 50 лв./ човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

 

ВАЖНО:

  • Минимален брой туристи: няма;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани, пътуващи за Испания, е необходимо да притежават валидна лична карта или международен паспорт. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
  • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването;
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Испания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

 

Условия за потвърждаване и анулиране:

  • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
  • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
  • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
  • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

32/02/02

Етикети
златна възраст 55+ в испания , почивка в бенидорм , почивки испания , оферти бенидорм , pochivka ispania , pochivka benidorm , pochivka benidorm , оферти испания , гандия , почивка в бенидорм , почивка в бенидорм , почивки бенидорм , почивка испания , почивки 55+ , почивки бенидорм , почивка аликанте , toptravels , почивка в испания , оферти бенидорм , почивки испания , почивка бенидром , почивка испания , почивки бенидорм , почивка аликанте бенидорм , почивка бенидром , испания бенидорм , валенсия , pochivka ispania , бенидорм 2021 , почивка в испания , испания бенидорм , оферти испания , почивки испания , коста бланка , аликанте , оферти 2021 , почивка в испания , почивки 55+ , почивка в бенидорм , почивка в испания , почивка бенидром , почивка в бенидорм , почивка в испания , почивка в бенидорм , почивки бенидорм , екскурзии испания , почивки испания , zlatna vuzrast , почивка в бенидорм , екскурзия гандия , почивка в гандия , почивка в бенидорм , почивки испания , почивки испания , испания бенидорм , почивка в бенидорм , почивка в испания , почивка в испания , 55+ бенидорм , pochivka v costa blanca , почивки испания , почивки бенидорм , екскурзии бенидорм , почивка испания , бенидорм - манхатън на испания , почивки испания , почивка в испания , pochivka benidorm , почивка бенидром , почивка в испания , почивка в испания , почивки бенидорм , почивки бенидорм , почивки бенидорм , оферти 2021 , costa blanca , benidorm 2021 , почивка в испания , gandia , златна възраст испания 2021 , почивка в испания , gandia playa , benidorm , почивка в испания , почивка аликанте , бенидорм , почивки бенидорм , испания , почивка в испания , почивки испания , pochivka v ispania , почивка в бенидорм , почивка аликанте , почивка в испания , почивка в бенидорм , почивка бенидром , почивка в испания , почивка в испания , екскурзии испания , бенидорм , pochivka ispania , почивка аликанте , екскурзии испания , почивка в испания , почивки испания , почивка аликанте бенидорм , екскурзия испания , hoteli v gandia , benidorm , почивки испания , почивка бенидром , почивка в испания , почивка бенидром , почивка бенидром , почивки испания , почивка бенидром , хотели в коста бланка , почивка испания , pochivka ispania , почивка аликанте бенидорм , benidorm 2021 , почивка в бенидорм , почивка в испания , 55+ бенидорм , почивки испания , гуадалест , испания бенидорм , екскурзии испания , почивки испания , почивка в бенидорм , benidorm 2021 , почивка в бенидорм , valencia , почивки бенидорм , почивка във валенсия , почивка в испания , почивки бенидорм , валенсия , почивки испания , почивка испания , гандия , benidorm , почивка в бенидорм , екскурзии бенидорм , почивка в бенидорм , почивки испания , почивки бенидорм , златна възраст испания 2021 , почивка в бенидорм , почивка в испания , почивка в коста бланка , почивка в испания , почивка в испания , почивки бенидорм , бенидорм 2021 , екскурзии бенидорм , почивка испания , почивки бенидорм , benidorm 2021 , почивка испания , kosta blanka , бенидорм 2021 , почивка аликанте бенидорм , почивка бенидром , почивки испания , pochivka benidorm , почивки бенидорм , почивка испания , toptravels , почивка бенидром , zlatna vuzrast , бенидорм 2021 , почивки бенидорм , почивки бенидорм , екскурзия до валенсия , почивка испания , почивка в бенидорм , почивка в бенидорм , златна възраст 55+ в испания , почивка испания , почивки бенидорм , коста бланка 2021 , хотел gran hotel bali 4 * , почивка в испания , почивка в бенидорм , почивка в испания , pochivka zlatna vuzrast , почивка в испания , почивка в коста бланка , хотели в гандия , испания , почивка в испания , почивка испания , почивка в испания , почивка в бенидорм , почивки испания , почивка испания , почивки в коста бланка 2021 , почивка бенидром , почивка в бенидорм , валенсия , почивка в испания , екскурзии бенидорм , почивка в испания , benidorm
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах