Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Почивка във ВРЪНЯЧКА БАНЯ – КРАЛСКИЯТ СПА КУРОРТ НА СЪРБИЯ

ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Почивка във ВРЪНЯЧКА БАНЯ – КРАЛСКИЯТ СПА КУРОРТ НА СЪРБИЯ

6 дни-5 нощувки


Програма
Само на 220 км от границата с България се намира един от най-зелените и модерни СПА курорти на Сърбия. Чудесният климат с топли дни и хладни нощи е най-доброто в летните жеги. Наричат го кралски, защото началото било поставено в средата на 19 век от принц Милош, който искал да създаде спа курорт по подобие на европейските бани. Скоро аристокрацията го последвала и започнала да строи вили наоколо. Така мястото придобило популярност.
В курорта има 7 минерални извора с различен състав, които помагат при много медицински проблеми като диабет, заболявания на бъбреците, стомашно-чревния тракт, високо кръвно, ревматизъм и други.
Местоположението на Врънячка баня дава възможност за организиране на различни интересни екскурзии: Историческите манастири Жича и Студеница, Дървенград и теснолинейката Шарганската осмица свързани с Емир Костурица, Кралския комплекс в Опленац с винена дегустация.

Опознайте Сърбия с нас.
Програма
1 ден
Отпътуване от Централна автогара София сутринта. Престой в Ниш за обяд. Пристигане и настаняване във Врънячка баня. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

2 ден
Закуска. Ще започнем опознаването на най-известния балнео курорт на Сърбия с пешеходна разходка. Тук има 7 минерални извора с различна температура, като най-известните са: Топла вода с температура от 36,6º С, Езеро – 25,5º С, Снежник – 16,8º С и Слатина 14º С. Водите са силно минерализирани и се използват за лечение на различни заболявания по лекарско предписание. Курортът привлича туристи повече от 150 г. заради красивата природа, добре подредените градски паркове, запазените исторически вили, баните и разбира се множеството заведения с традиционна кухня и жива музика.
След обяд разнообразете почивката си с посещение на аква парк или на минералните извори на курорта, които са достъпни в историческите обществени бани. Вечеря. Нощуване.

3 ден
Закуска. Полудневна екскурзия „Манастири и история“. Манастирите са важна част от историята на Сърбия и днес ви предлагаме да видим два от тях, които се намират недалеч от Врънячка баня: Жича и Студеница. Жича е основан през 1219 г. от Стефан Първовенчани като център на Жичката архиепископия. За изрисуването на църквата Възнесение Господне са били поканени византийски майстори чак от Константинопол. Тук е коронован първият сръбски крал Стефан през 1221 г. и след това манастирът става място за коронациите на всички сръбски владетели. После ще се отправим към Студеница, който е от 12 век и е един най-големите и богати сръбски манастири, съкровище на средновековната архитектура. Основан е през 1190 г. от Стефан Неманя, владетелят, който утвърждава Сърбия като държава за първи път в историята. От 1986 г. е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Вечеря. Нощуване.

4 ден
Закуска. Днес ви предлагаме да се включите в една изключително интересна екскурзия: „Светът на Костурица“, свързана с творчеството на най-известния сръбски режисьор. Ще посетим Дървенград и ще изминем част от пътя с историческата теснолинейка – Шарганската осмица. Единствено днес ще станем рано, за да хванем стария влак при Златибор от гара Мокра гора. Изоставен през 70-те години на миналия век, той става част от филма на Костурица „Животът е чудо“, заради който е изградена и гарата Голубичи. Това кара местните жители да решат да реставрират теснолинейката и да й дадат милото име „Носталгия“. Ние ще изминем трасето, което е дълго 15.5 км и преминава през високи клисури, мостове и тунели. Пътуването с него е като пътуване във времето и филмите на Костурица. После естествено ще продължим към Мечавник, където се намира създадения от Костурица Дървенград. На това място, режисьорът изгражда център за изкуства, кино и концерти, истинска сцена за култура. Къщите са трийсетина, изцяло изградени от дърво в традиционен сръбски стил, издигнати край малки улици и площади. Градът си има всичко – и църква, и кино, и ресторанти – 5 на брой, и бар, и басейн, и дори затвор. А имената? Площадът е Диего Марадона, улиците кръстени на известни личности – Иво Андрич, Никита Михалков, Никола Тесла, а киното на Стенли Кубрик. Мястото е уникално с неповторима атмосфера и наистина ще ни накара да възкликнем: „Животът е чудо!“. Връщане във Врънячка баня, вечеря и нощуване.

5 ден
Закуска. Днешната екскурзия сме нарекли „Кралска Сърбия“ и е посветена на Опленац – мавзолея на сръбската кралска фамилия Караджорджевичи. Намира се над град Топола и включва църква, кралска къща и винарна. Църквата Свети Георги е строена за кралски мавзолей, по подобие на пантеоните на останалите европейските династии. Строежът започва в 1903 г. и завършва през 1930 г. Построена е в сръбско-византийски стил, с красива фасада от бял мрамор. Но най-впечатляващата част е вътре, защото стените са изцяло покрити от мозайки на обща площ от 3500 м2, изобразяващи 725 композиции с 1500 фигури. Използвани са 40 милиона стъклени парчета в 15 000 различни цвята. В криптата са останките на 39 членове на кралското семейство, включително и трима владетели.
В района около Топола, вино е било отглеждано още от древните римляни, а днес е известен като столицата на сръбските вина. В началото на миналия век тук започва бумът на производството на качествени вина и коняци, с помощта на френски технолози. Крал Петър I построява малка винарна, а традицията продължава синът му Александър I, който внася френски сортове – траминер, шардоне, пино ноар и прави интересен купаж с местни сортове. Така се създават известните марки Триумф, Опленка, Желавка и Розе, които намират път до кралските трапези в Европа. През 1931 г. е построена Кралската винарна по френски модел. Днес в нея има музейни експонати от самото й начало, най-старата бутилка от 1931 г., както и дъбови бъчви, получени от краля през 1922 г. като сватбен подарък от жителите на Сърбия, Словения и Хърватия. Винарната отваря врати отново през 2006 г. и ние ще имаме удоволствието да дегустираме част от прочутите ѝ вина. На връщане ще направим спирка в град Крагуевац. Вечеря. Нощуване.

6 ден
Закуска. В 11.00 ч. освобождаване на хотелите и отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

Цената включва:
  • Транспорт с автобус;
  • 5 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;
  • Ползване на СПА зоната в хотела / 1 влизане на ден /;
  • Обиколка на Врънячка баня с местен екскурзовод;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър от агенцията.


Цената не включва:
  • Градска такса – между 1.30 и 1.50 евро на човек, на ден в зависимост от категорията на хотела, заплаща се на място;
  • Екскурзия Манастири и история – 35 лв.
  • Екскурзия Светът на Костурица с билети за Дървен град и влакчето – 90 лв.
/ Заявява се от България /
  • Екскурзия Кралска Сърбия с вход в църквата и винена дегустация – 75 лв.
/ Заявява се от България /
  • Застраховка Отмяна на пътуване;
  • Доплащане за мед. застраховка от 65 до 74 г. – 8 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка от 75 до 85 г. – 24 лв.
  • Възможна е горивна такса / обявява се до 21 дни преди датата на отпътуване при промяна в цените на горивата /.

Отстъпка за собствен транспорт – 60 лв.


За хотелите
Децата ползват намаление като трети човек в стая.
Третото легло е допълнително.
Настаняването е със закуска в хотел Vrnjacke Termе
Настаняването е със закуски и вечери в Liders, Solaris, Fontana, Tonanti
 
  • Fontana 4* - Закуска и вечеря
https://fontanavrnjackabanja.com/
Препоръчан хотел с централна локация до градския парк. Уелнес зоната е много добра и включва закрит басейн, джакузи, сауни, хамам, солна стая, масажи и козметични процедури.
 
  • Solaris 4* - Закуска и вечеря
https://solarisresort.com/
Прекрасен избор за семейна почивка. Предлага фамилни 2 свързани стаи и суити със спалня и дневна с кухненски бокс. Уелнес зоната има 2 външни басейна, закрит солен басейн, джакузи, сауна и др. Допускат се домашни любимци до 7 кг срещу такса.
 
  • Vrnjačke Terme 4*+ - Закуска
https://vrnjacketerme.rs/
Нов хотел с най-големия СПА център в курорта и с естествена топла минерална вода.
Аква центъра е на площ от 5000 м2 с няколко открити и закрити басейни, водни пързалки, сауна, турска баня, масажи
Аква паркът предлага дневно посещение срещу 1200 динара / около 20 лв. / за гости, които не са настанени в хотела.

 
  • Hotel Tonanti 5* - Закуска и вечеря
https://hoteltonanti.rs/
Най-луксозният хотел в курорта е разположен над централния градски парк. Уелнес центъра е със свързани вътрешен и външен басейни, джакузи, турска баня и включва безлимитно ползване през целия ден.
 
  • Hotel Liders 3* - Закуска и вечеря
//www.hotelliders.com/
Много приятен 3* хотел в централната зона на курорта. Има малък уелнес център с турска баня и сауна.

Информацията е актуална към 20.06.2022 г. За промени следете официалните сайтове на хотелите.

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 30 пълно платили.
При резервация се плаща 20% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 14 дни преди датата на отпътуване.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите във връзка с промени в работното време на музеите.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100003571.
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗАД Мондиал или ЗД Евроинс.

Период на пътуване:
26.07 – 31.07.2022
23.08 – 28.08.2022

За пътуването е необходима лична карта или валиден международен паспорт.
Към момента не се изискват тестове или сертификати. Няма други санитарни изисквания.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-За пътуване до Сърбия се изисква валидна лична карта или валиден международен паспорт.
-Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител и ксерокопие.

37/07

Етикети
syrbia koleda , pochivki sys sobstven transport , коледни празници почивки , top travels , почивки оферти , сърбия ранни записвания , екскурзии софия , екскурзии оферти , ekskurzii sofia , pochivki ranni zapisvania , breza , почивки със собствен транспорт , върнячка баня , pochivki oferti , екскурзии със собствен транспорт , koleda pochivki , коледни празници собствен транспорт , niski ceni , pochivki sofia , коледни празници , fontana , oferti top travels , koleda oferti , оферти , топ травелс , koleda , ниски цени , koledni praznici sobstven transport , почивки , сърбия собствен транспорт , syrbia koledni praznici , pegaz , оферти ранни записвания , mavesa , villa prestige , syrbia sobstven transport , pochivki niski ceni , oferti , коледа , zepter , koledni praznici , коледа оферти , коледа почивки , коледа екскурзии , koleda ekskurzii , върнячка баня коледни празници , oferti , vurnyachka banya sobstven transport , ekskurzii niski ceni , ekskurzii oferti , сърбия , оферти топ травелс , pochivki , tonanti , koledni praznici oferti , vurnyachka banya koledni praznici , коледни празници екскурзии , почивки софия , syrbia oferti , vurnyachka banya koleda , екскурзии ранни записвания , vurnyachka banya oferti , почивки ниски цени , koledni praznici ekskurzii , екскурзии ниски цени , apart hotel sumadija , сърбия коледни празници , vurnyachka banya ranni zapisvania , ekskurzii , върнячка баня ранни записвания , danica , коледни празници оферти , koledni praznci pochivki , сърбия оферти , оферти , syrbia ranni zapisvania , върнячка баня оферти , коледа собствен транспорт , ekskurzii ranni zapisvania , liders , kralj , ekskurzii sys sobstven transport , почивки ранни записвания , oferti ranni zapisvania , екскурзии , syrbia , сърбия коледа , koleda sobstven transport , върнячка баня коледа , solaris resort , върнячка баня собствен транспорт , vurnyachka banya
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах