Великден в КАПАДОКИЯ - Директен полет от София

ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Великден в КАПАДОКИЯ - Директен полет от София

4 дни-3 нощувки/Промо цена до 15.02.2021


Програма
Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение. Този исторически регион в Мала Азия, пропит от история, култура, религия и природни чудеса, ще се запечата в сърцето ви и ще ви се иска да го посещавате отново и отново.
Програма

30.04.2021 г.:
Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 11:30 ч. и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел.
Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви - може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта.
Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.

01.05.2021 г.:
Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 1 час. Закуска.
По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито в Гьореме. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще разгледате и различните скални образувания. При достатъчно свободно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. Про време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).
След приключване на екскурзията трансфер до хотела.
Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.
 
02.05.2021 г.:
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.
Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.
Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание танца на дервишите с продължителност от 18:00 до 19:00 ч. (в танца на дервишите не са включени храна и напитки). Нощувка.

03.05.2021 г.:
Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 17:00 ч. Пристигане на летище София в 18:30 ч.

Цената включва:

- Самолетен билет София - Невшехир - София с авиокомпания ALK (с включен студен кетъринг);
- Летищни такси;
- Трансфер летище-хотел-летище;
- 3 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел;
- Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR;
- Представител на фирмата по време на пътуването;
- Местен екскурзовод на български език по време на екскурзиите;

Цената не включва:

- Полет с балон над Кападокия – цена на запитване;
- Традиционна турска вечер - 25 EUR на възрастен, 12.5 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца до 5.99 г. са безплатни;
- Танц на дервишите - 25 EUR на възрастен, 12.5 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца до 5.99 г. са безплатни;
- Екскурзия до Гьореме - 25 EUR на човек, 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г.;
- Екскурзия до крепостта Учхисар и град Аванос - 25 EUR на човек, 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г.;
- Екскурзия до Деринкую и долината Ълхара - 35 EUR на човек, 17.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г.;
- Бакшиши на шофьор и екскурзовод;
- Входни такси в музеи и забележителности;
- Застраховка отмяна на пътуване;
- Горивна такса (ако има промяна в цената на горивата и авиокомпанията начисли такава);



*Допълнителните екскурзии могат да се заявяват до 2 седмици преди отпътуване. Препоръчително е да заявите полета с балон в деня, в който направите резервацията, защото местата са ограничени.

*Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени.
Допълнителни екскурзии

Промоционални цени за резервации, направени до 15.02.2021 г.!

Допълнителни екскурзии:


Екскурзия до Гьореме: 25 EUR на възрастен и 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително на място се заплащат входни такси за музея в Дейреме - 30 TRY, музея Зелве - 15 TRY);

Екскурзия до Деринкую и долината Ъхлара: 35 EUR на възрастен и 17.5 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително се заплаща входна такса за Деринкую - 25 TRY)

Екскурзия до Учхисар: 25 EUR на възрастен и 12.50 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително на място се заплаща входна таксаза Ашиклар Вадеси - 20 TRY, крепостта Учхисар - 30 TRY);

Полет с балон над Кападокия – цена на запитване;

Традиционна турска вечер ИЛИ танц на дервишите: 25 EUR на възрастен, 12.5 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца до 5.99 г. са безплатни.

*Екскурзиите се осъществяват при минимум 45 записани туриста

Минимален брой записани: 100

Авиокомпания: BG AIR CHARTER
Информация за превозвача:
Aвиокомпания: “Българиан Еър Чартър”
Тип самолет: McDonnell Douglas MD-82
Адрес: гр. София, тел: + (359) 2 978 7676, тел: +(359) 2 979 0609, email: office@bgaircharter.com

Полетно разписание:
30.04.21 SOF 10:00 - NAV 11:00
03.05.21 NAV 15:00 - SOF 18:00

Условия за записване:
При записване е необходимо да предоставите три имена на латиница с изписване по паспорт, ЕГН, номер на паспорт, дата на валидност и телефон за връзка;
50 % депозит до 3 дни след потвърждение и 100 % плащане до 15.03.2021 г.

Полезна информация:
За пътуване до Република Турция е необходимо да имате международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България;
Няма допълнителни здравни изисквания за пътуване до Турция.
1 EUR = 4.7 TRY

Анулационна политика:
до 61 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява;
от 60 до 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на депозита;
от 44 до 31 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 50% от общата стойност на пътуването;
от 30 до 15 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 80% от общата стойност на пътуването;
при по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или „NO SHOW“ (неявил се турист) ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена на пътуването;

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ :

EXEDRA HOTEL 4*
Местоположение: Хотелът се намира в Ортахисар, на 33 км от летището на Невшехир, на 4.2 км от манастира Николос и подземния град Мази.
В хотела: 24-часова рецепция, ресторант, бар, тераса, сауна, безплатен Wi-Fi интернет.
В стаите: телевизор, собствена баня с вана или душ.
www.househotels.com

LALE SARAY 3*
Местоположение: Хотелът се намира в Учхисар, в сърцето на Кападокия, обграден от великолепния пейзаж на местността. Разположен е на 1260 м н.в. Изграден е в типичната за района архитектура, съчетана с удобство и мода. Хотелът се намира на 80 км от летището в Невшехир.
В хотела: рецепция, ресторант, басейн, тераса с изглед към местността Кападокия.
В стаите: Хотелът разполага с 14 стаи, които са оборудвани с климатик, собствена баня, сешоар, безплатен Wi-Fi интернет.
www.lalesaray.com

ELIKA CAVE SUITES 5*
Местоположение: Хотелът се намира в Ortahisar, Elika Cave Suites предлага уютно обзаведени помещения за настаняване, построени в реставрирани исторически пещери. Всички стаи са с изглед към Кападокия. Безплатен WiFi е на разположение в хотела.
В хотела: денонощна рецепция, интернет, тераса, помещение за съхранение на багаж, румсървиз, зона за пушачи, ресторант, бар, конферентна зала, бизнес център.
В стаите: подово отопление, HD LED телевизор и машина Nespresso. В някои стаи има камина. Някои от стаите предлагат самостоятелна тераса или вътрешен двор.
www.elikacavesuites.com 

AVRASYA HOTEL 4* 
Местоположение: Хотелът се намира в Аванос, на брега на реката, само на 12 километра от открития музей на Гьореме и на 10 километра от центъра на град Юргюп. 
В стаите: Всички стаи в хотел Avrasya са с модерни мебели. Те разполагат с подова настилка от мокет и кът за сядане. Стандартните удобства включват собствена баня. 
В хотела: открит басейн, СПА съоръжения и климатизирани стаи с телевизор и минибар. Всеки ден се поднася закуска на шведска маса. В ресторанта на хотела можете да се насладите на местни и международни ястия. Хранене: Закуска и вечеря. 
www.avrasyahotel.com

ORTAHISAR CAVE HOTEL Boutique 
Местоположение: Разположен в реставрирана историческа пещера, Ortahisar Cave Hotel е само на 6 километра от центъра на град Юргюп. 
В хотела: турска баня , Wi-Fi и телевизор с плосък екран и сателитни канали. Всяка сводеста каменна стая в Cave Hotel Ortahisar е с индивидуален декор в отомански стил. Всяка сутрин се сервира традиционна турска закуска с домашно приготвени и местни продукти. Хотелът разполага и с тераса и вътрешен двор, където гостите могат да се насладят на чай и кафе през целия ден.
В стаите: кът за сядане, минибар и безплатни удобства за приготвяне на чай и кафе. Самостоятелните бани включват хидромасажна вана, душ и сешоар, чехли и безплатни тоалетни принадлежности. 
www.ortahisarcavehotel.com

TOURIST KAPADOKYA 4* 
Местоположение: Хотелът се намира на 45 км от летище Nevsehir, а летище Kayseri е на по-малко от 75 километра. Намира се по пътя към музея под открито небе в Гьореме, заобиколен от магическите приказни комини и на 300 метра от центъра на града и автогарата. 
В хотела: рецепция, ресторант, лоби бар, СПА център, фитнес. 
В стаите: климатик, сейф, бюро, утопление, баня, сешоар, телефон, радио, сателитна телевизия, кафе-машина, минибар. 
www.touristhotel.com.tr






Етикети
ранни записвания 2021 топ травелс , оферти от софия , ekksurzia kapadokia , великден в кападокия , великден в кападокия , екскурзии от софия , velikden , oferti 2021 , почивки със самолет , pochivki v turcia ot sofia , почивка кападокия , top travels , чартърна програма , почивки от софия , почивки със самолeт от софия , екскурзия до кападокия , кападокия 2021 , почивки в турция от софия , екскурзия кападокия , великден в кападокия 2021 топ травелс , oferti sys samolet , oferti ot sofia , кападокия , kapadokia , кападокия великденски празници , оферти със самолет , кападокия със самолет , ranni zapisvania 2021 top travels , великденски празници 2021 , ранни записвания 2021 , oferti za kapadokiq top travels , pochivka kapadokia , анталия , kapadokia , екскурзии в турция от софия , оферти 2021 , коня , ranni zapisvania kapadokiq top travels , кападокия , ранни записвания кападокия топ травелс , kapadokia sus samlet , великден в кападокия 2021 , екскурзии със самолет , великденски празници , великденски оферти , оферти за кападокия топ травелс , полет с балон кападокия , екскурзии със самолет от софия , кападокия екскурзии , velikden 2021 , оферти за ранни записвания 2021 , ekskurzii v turcia ot sofia , ekskurzii sys samolet ot sofia , oferti velikden , pochivki ot sofia , pochivki sys samolet , великден 2021 , konia , antalia , cappadocia , оферти за велкден 2021 , великденски празници в кападокия , 4 дни в кападокия , ekskurzii ot sofiq , pochivki sys samolet ot sofia
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах