Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

Почивка в Хавана, Куба през септември и октомври 2018!

Разположение:
Хотелът е разположен много близо до страия исторически център на столицата Хавана и на разстояние 30 км. от международното летище Хосе Марти

В стаите:
Хотелът разполага със 178 стаи. Стаите са оборудвани с климатик, телевизор със сателит, телефон, сейф, рум сървис, сешоар, мини бар, баня

На територията на хотела:
Лоби бар, A la Carte ресторант, паркинг, бюро за продажба на екскурзии, change бюро, конферентна зала, басейн, бар на басейна, телевизионна зала, интернет достъп в лобито на хотела, ресторант, магазин, коли под наем, асансьори, такси



Хотелът е отворен на 22-ри март 1908 година и веднага се превръща в съществено място за кубинската история. От красивата фасада, до типичния двор характерен за сградите в Севиля, всеки един детайл на архитектурата и интериора са пропити от автентична испанска атмосфера. Една от последните основни реновации на хотела, по време на която са ремонтирани неговите три етажа е през 2002 година. Едни от най-комфортните места в хотела са неговото лоби и реторанта-градина на покрива, разположен на последния етаж. И двата предлагат отлично обслужване и кухня и са с уникални гледки към старата и модерната част на Хавана. Традиционен и класически хотелът има уникално метоположение непосредствено до красивата улица на Хавана Пасео дел Прадо. Само на няколко метра от Музея – Museo de Bellas Artes и от архитектурните съкровища на Старата Хавана ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Почивка в Хавана, Куба през септември и октомври 2018!

9 дни / 7 нощувки
Цена от: 810.00


Програма
ПРОГРАМА:

1-ви ден: София - Мадрид - Хавана
Отпътуване от аерогара София с полет на България Еър за Мадрид. Излитане за Хавана с чартърен полет. Трансфер до избраният от Вас хотел. Настаняване и нощувка.

2-ри ден: Хавана
Закуска. *По желание: панорамна обиколка на Хавана – един от най-очарователните градове в света, част от световното културно наследство на UNESCO. Нощувка.

3-ти ден: Хавана
Закуска. Вечерта – *по желание – посещение на кабаре Тропикана. Нощувка.

4-ти ден – 7-ми ден: Хавана
Закуска. Свободно време за разглеждане на кубинската столица или възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.
 
8-ми ден: - Хавана
Трансфер от хотела в Хавана до аерогарата за полет до Мадрид.

9- ти ден: Мадрид - София
Кацане в Мадрид и отпътуване за София

Цените са за  почивка през септември и октомври 2018!
Полети всяка сряда, петък и неделя от Мадрид за Хавана!


Цена на човек в двойна стая на база закуска в евро :


 
Хотели по програмата:
 
07.09.2018-
30.09.2018
01.10.2018-
31.10.2018
Neptuno Triton 3* 810 € 810 €
Deauville 3*  860 € 860 €
Comodoro 4* 940 € 940 €
Plaza 4* 1020 € 1020 €
Roc Presidente 4* 890 € 1080 €
Memories Miramar Havana 4* 1030 € 1080 €
Tryp Habana Libre 4* 1030 € 1080 €
Habana Riviera by Iberostar 5* 1030 € 1190 €
NH Capri 4* 1160 € 1160 €
Nacional de Cuba 5* 1290 € 1190 €
Melia Habana 5* 1160 € 1190 €
Melia Cohiba 5* 1230 € 1230 €
Iberostar Parque Central 5* 1270 € 1270 €
Mercure Sevilla 4*  1050 € 1490 €

 




Пакетна цена включва:
- самолетен билет  Мадрид - Хавана - Мадрид
- летищни такси: 170 евро /към дата 10.09.2018/;
- трансфери аерогара Хавана – хотел Хавана – аерогара Хавана;
- 7 нощувки на база закуска в избраният от Вас хотел в Хавана
- медицинска застраховка
- водач на български език при група от мин. 20 човека.

Цената не включва:
- самолетен билет София - Мадрид - София - около 200 евро
- кубинска виза: 25 евро.  /необходим е сканирано копие на паспорта/
- Държавна такса от 25 USD, която се заплаща при напускане на Куба;
- допълнителни екскурзии

Допълнителни екскурзии:
-Панорамна обиколка на Хавана - 45 евро
-Tropicana show в Хавана - 99 евро (без вечеря)

Хотели по програмата:
Neptuno-Tritón 3* - //www.gran-caribe.com/english/hotel.asp?hotel_code=SCTGCNTriton 
Nh Capri 4*  //www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/cuba/la-habana/nh-capri-la-habana.html
Tryp Habana Libre 4*  //www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/tryp-habana-libre/index.html


Полезна информация за дестинацията : 

Ако сте се приготвили за екзотично пътуване до една от най-прекрасните карибски страни, ви очаква  умерен субтропичен климат и 330 слънчеви дни в годината. В Куба обикновено няма голяма разлика между дневните и нощните температури. През лятото средните температури са около 27 °C, а през зимата не повече от 20°C.
 
Куба се радва на два сезона – дъждовен и сух. Сухият сезон продължава от ноември до април, а дъждовният от май до октомври. Този период съвпада със сезона на ураганите, които се проявяват най-активно в месеците от август до октомври. Добре е да знаете, че най-влажният период на острова е от май до юни, особено ако сте се запътили към столицата Хавана.
 
Активният туристически сезон в Куба е около месеците юли и август и Коледните и Великденските празници. През този период освен непоносима горещина, ви очакват по-високи цени и много повече туристи. Съветваме ви, ако не държите да пътувате през този период, да посетите страната от януари до март, когато времето е топло и същевременно няма толкова много туристи, както и опасност от урагани. Фестивалите в Куба се провеждат през цялата година, така че любителите на местната култура могат да се възползват от чудесните прояви по всяко време. 

Пари и разходи за Куба
 
 В Куба в обръщение са две валути - кубинският конвертируем песос (CUC) и кубинският песос (CUP). Повечето цени в страната са обявени в конвертируем песос, макар, че често може да се случи да си купите на улицата храна и напитки във втората валута. Конвертируемият песос не се използва извън територията на Куба. В случай, че в края на престоя ви имате от местната валута, можете да я обмените на летището, преди да напуснете страната. 
 
Съветваме ви да не обменяте пари на улицата, тъй като можете да станете жертва на измама. В Куба е забранено свободното обръщение на всички видове валута. Можете да купите конвертируем песос единствено с евро, британски лири, канадски долари и швейцарски франкове. В страната се приемат основните международни кредитни карти VISA, MASTER, Diners CLUB, като единственото и най-важно условие е те да не са издадени от американски банки.
 
През последните години, банкоматите станаха много по-надеждни, но все пак най-добре е да се възползвате от тях в столицата Хавана и Сантяго де Куба.
 
В сравенение с други латиноамерикански дестинации, Куба не е сред най-евтините дестинации за пътуване. Ако разполагате с ограничен бюджет, бихте могли да отседнете в скромни хотелчета за цени между 15 и 25 USD на вечер. В хотелите от средна категория можете да си намерите стая между 25 и 100 USD, а в случай че предпочитате луксозната почивка се пригответе да платите над 100 USD за стая на вечер. 
 
Разходите за храна отново варират – в по-скромни заведения за хранене можете да похарчите от 5 до 10 USD , в ресторантите от средна класа от 10-20 USD и в луксозните над 20 USD на човек. 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Паспортен и визов режим: необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително. Не се издават визи на граничните пунктове. Българските граждани трябва да кандидатстват за виза само в Посолството на Куба в София.

*Необходими документи за виза: паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване+1 снимка паспортен формат

J- 00/09/03



Етикети
топ оферти , промоция октомври , екскурзия до куба с водач от българия , екскурзия до хавана без водач , почивка куба , почивка в хавана 2018 , почивка куба хавана , екзотична почивка , топ травелс почивки , na pochivka v kuba , хавана , ekskurzia do cuba , почивка топ травелс 2018 , почивка хавана , ранни записвания за куба , екскурзия до хавана с група , екскурзия в хавана , екзотични екскурзии , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии в куба с водач почивка куба , почивка куба хавана , toptravels , топ оферти топ травелс , специална промоция октомври , екзотични екскурзии , екзотични пътувания , pochivka kuba , екскурзия куба , специална оферта септември , pochivka havana , информация от топ травелс , pochivka kuba , ekzotichni pytuvania , почивка куба , почивка в куба , почивка варадеро , екскурзия куба , pochivka kuba varadero , top travel , pochivki top travels , pochivka top travels , ekskurziq do kuba , оферти почивки , pochivka top travels , ранни записвания 2018 , v kuba 2018 , екскурзия до куба с екскурзовод на български език , екскзотични екскурзии , почивка топ травелс , niski ceni , почивка в куба , hoteli , ekskurziq do kuba , pochivka havana
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах