ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         

Предколеден уикенд в Рим от Варна

Разположение:
Разположен само на 150 метра от жп гара Термини, хотел Archimede предлага безплатна Wi-Fi зона и комфортно лоби. Отсядането в този хотел Ви осигурява отлични транспортни връзки до всички части на Рим и до летищата Фиумичино и Чампино. Университетът Ла Сапиенца се намира на 10 минути пеша.
Гара Термини е прекрасен избор за хора, интересуващи се от паметници, архитектура и древни забележителности

В стаите:
Неговите климатизирани стаи са с класически интериор и всички те разполагат с LCD телевизор. Всяка стая има минибар и самостоятелна баня със сешоар и тоалетни принадлежности. Хотел Archimede е разположен в сграда от 19-ти век, която е изцяло реновирана

На територията на хотела:
Всяка сутрин в залата за закуска на приземния етаж се сервира закуска на шведска маса. В лобито гостите ще открият много комфортни дивани.
Услуги в хотела: Денонощна рецепция, Помещение за съхранение на багаж, Факс/Копирни услуги, събуждане по телефона, Вестници, Сейф, Стаи/Услуги за хора с двигателни увреждания, Асансьор, Централно отопление, Климатик, теракотен / мраморен под, сейф.
Wi-Fi интернет е наличен в публични зони и е без заплащане.

ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Предколеден уикенд в Рим от Варна

3 нощувки ,4 дни - Ранни записвания


Програма
ПРОГРАМА

Ден 1 / Петък

Събиране на летище Варна, 2 часа преди полета.
Отпътуване за Перуджа с директен чартърен полет от Варна. Кацане на летището в Перуджа. Трансфер до центъра на Рим.
Панорамна обиколка на Рим (включена в цената): Арката на Константин,Колизеума- запазил спомена за една величествена империя, хълма Капитолия със статуята на Марк Аврелий, Авентинския хълм, площад Венеция, Колоната на Траян, замъка на Ангела, площад „Св. Петър“ и др.
Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 / Събота
Закуска. Свободно време или екскурзии по желание:
Екскурзия до град-държава Ватикана – посещение на Ватикански музеи със
Сикстинската капела, където едни от най-известните художници са вложили своя талант за величието на Ватикана. Обиколката продължава с посещение на базиликата „Св. Петър“, най-големият християнски храм в света. 
Площадите на Рим – пешеходна разходка до площад Испания, църквата “Санта Тринита дей Монти”, Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, Пантеона, площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 / Неделя
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание
Колизеум и Римски форум – ще видите най-емблематични исторически паметници на Рим.
Екскурзия до Тиволи – отпътуване за град Тиволи.
Посещение на средновековната Вила d’Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

Ден 4 / Понеделник
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Продължителност на трансфер – около 2 часа. Директен чартърен полет от Перуджа за Варна.

 

Цената включва:

-Самолетен билет с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
-Летищни такси;
-Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
-3 нощувки със закуски в хотел от веригата Raeli hotels 4*;
-Панорамна обиколка на Рим с екскурзовод на български език;
-Трансфер летище – хотел – летище;
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
-Представител на туроператора с български език;
За всички нови резервации от 04.02.2020 г. – включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

 

Цената не включва – препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

-Посещение на град-държава Ватикана - Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 85 лева за възрастен / 42 лева за дете от 2–11,99г.;
-Римски площади – Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език – 35 лева за възрастен / 18 лева за дете от 2-11,99г.;
-Колизеум и Римски форуми – 60 лева възрастен / 30 лева дете;
-Полудневна екскурзия до Тиволи – посещение на една от най-красивите средновековни папски вили: Вила Д‘Есте – 85 лева за възрастен / 42 лева за дете от 2-11,99г.;
-Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 6,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Забележка: Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване. Всички деца ползват седалка в автобуса.

Цената не включва – задължителни доплащания:

-Общинска такса –заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупрежДение от местната общинска администрация.
-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 650 USD/тон;
-В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.



Резервации:
- Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
- Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.
 

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 2 часa и 15 мин. в посока с лицензиран автобус категория 3/4*.

Часове на полетите: (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: Bulgarian Air Charter
Варна – Перуджа: Излита в 09:00 / Каца в 10:25 ч.
Перуджа – Варна: Излита в 17:00 / Каца в 20:30 ч.
*Всички часове са в местни времена.

 


 
ВАЖНО:
- Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 30 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
- Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
- Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. 

Условия за прекратяване на договор
-ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
-ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
-При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
- ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
-- ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
- ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валидна лична карта или задграничен паспорт
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

32/10/03

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах