Нова година 2021 във Върнячка баня 30.12.2020 – 02.01.2021/3 нощ         Почивка във Варадеро, Куба Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Уикенд в Малта 2020 Дати на заминаване всяка събота от 15.08 до 26.12.2020/3 нощ         

Западни журналисти опознават България

19 Октомври 2011 г.
На посещение в България е голяма група западни журналисти. Те работят за едни от най-големите вестници и списания в Германия, Австрия и Испания, но ще пишат не за изборите у нас, а за възможностите за културен туризъм.

В първия ден от престоя си в България чуждестранните журналисти разгледаха София и Банско.

„Останах изненадан колко добри условия за ски има там, бил съм досега четири пъти в България и забелязвам, че при всяко следващо идване нещата стават все по-добри”, смята Волфганг Грюнер от Германия.

Според Матиас Дикарт, който за първи път е в България, единственият проблем са музеите, в които информацията е предимно на кирилица.

„Един германец като мен няма как да се информира за това, което вижда”, каза журналистът.

Групата от десет журналисти е тук по покана покана и на разноски на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. От ведомството на Трайчо Трайков са им организирали обиколка на най-известните тракийски гробници.

„В Германия, като се каже България, хората се сещат най-вече за курортите ви на Черно море, където е приятно и евтино”, споделя Али Пекис.

В страната ни обаче има и други неща освен плажове и писти и затова чуждестранните журналисти са тук, за да може чрез техните статии и репортажи хората на Запад да открият възможностите за културен туризъм в България.

„За първи път съм в България и очаквах да видя една слабо развита страна, но София ми харесва. Преди години в Кьолн имаше голяма изложба на тракийски съкровища и сега с нетърпение очаквам да видя местата, където са били открити тези съкровища и това всъщност ще е темата на моята статия”, твърди Клаудия Бурга.

За шест дни западните журналисти ще посетят Боянската църква, Националния исторически музей, тракийските гробници край Свещари, Казанлък, Оструша, Александрово, Голяма Косматка, Перперикон и Старосел. В тях има неща, които не може да видиш никъде другаде по света.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах