Априлска ваканция в Дубай 2023 с включени 7 вечери и 3 екскурзии Период 07.04 - 14.04.2023/7 нощ         Предколедна Прага - Група с водач от България 16.12 – 20.12.22/Полети с АК България Ер         Нова година във Валенсия 2023 29.12.2022 - 03.01.2023/5 нощ         

Гърци атакуват Банско

24 Ноември 2011 г.
Голям остава интересът на гръцките туристи към Банско, въпреки тежкото финансово състояние на южната ни съседка. Това каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в курорта Янка Рахова пред "Фокус".

Не се наблюдава спад в посещенията от страна на гръцките граждани. Тази година са планувани доста посещения от страна на групи от гръцки пенсионери и студенти в дните преди Коледа.
„Хотелиерите са учудени от това явление. Сякаш те не усещат кризата и все още отделят средства за туризъм”, каза Рахова.

Що се отнася до цените на предлаганите пакети за посещение в Банско, то диапазонът е много голям.
„Всеки хотелиер е определил цена за услугите си, като последните две години се наблюдава намаление. Освен това се въвеждат и нови неща, за да се привлекат повече туристи. Правят се частични промоции”, каза Рахова.

Според наблюденията й през последната година се търсят предимно оферти, които са на по-ниски цени и именно цената е определяща при избора на място за отсядане.

Зимният сезон в Банско се разделя на 3 степени – пик сезон, в дните около Нова година, след това е високият сезон и за финал – слаб сезон. Цените на нощувките се определят от това в кой период е престоят. Цените, ако туристите са в група и използват туроператор, могат да варират от 25 до 30 лв. за легло в тризвезден хотел. Това е най-долната граница.

Вече има интерес и към пакетите за Коледа и Нова година, като цените са различни в зависимост от категоризацията на хотела и услугите, които се предлагат. Цените започват от 150 лв. и достигат до 800-900 лв.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах