Почивка във Варадеро от Януари до Април 2020 Всяка сряда, четвъртък, петък и неделя/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Доминикана от Май до Октомври 2020 Всеки вторник, събота и неделя/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Април 01.04 - 30.04.2020/3,4 и 7 нощувки         

Топят се милиарди от спестяванията на гърците

14 Януари 2012 г.
Над 64 милиарда евро са били изтеглени от гръцките банки от края на 2009 досега, съобщиха местните медии.

На влог в банките на южната ни съседка през 2009 е имало 237 млрд. евро, а година по-късно средствата са намалели на 172,8 млрд.

В периода от септември до ноември през м.г., поради влошаващите се перспективи за растеж на гръцката икономика, от банките са били изтеглени 15,7 млрд. евро.

Драматични мащаби придобива безработицата в Гърция, пише гръцкият в. "Етнос". Официални данни показват, че през октомври 2011 г. тя е достигнала 18,2 процента.

Спрямо същия месец година по-рано тя е увеличена с 4,7 процента. Над 900 000 души търсят работа.

Вестникът коментира, че заради кризата се наблюдава социално разделение. Докато в частния сектор всеки ден 600 души остават без работа, в държавния се наблюдава намаляване на заплатите, но не и загуба на работни места.

Рекордна е и безработицата при младежите. Във възрастовата група до 24 години тя достига 45,5 процента, пише БТА.

Очаква се през тази година ситуацията да се влоши още повече.

Въпрос на време е безработицата да надмине 20 процента или над един милион хора да останат без работа, посочва изданието.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах