Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         Почивка в Канкун 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка във Варадеро, Куба Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Туризмът ускорява икономическото възстановяване на Европа

30 Март 2013 г.
Туризмът играе решаваща роля за стабилизирането на европейската икономика в годините на криза, пише tourism-review.com. Той продължава да се развива дори в страните със задълбочена рецесия.

Данните от 2011 г. показват, че туристическият бизнес отбелязва растеж в цяла Европа, както в големите туристически дестинации, така и в по-малките, които предстои да се развиват.

С отминаването на икономическата криза Европа все повече разчита на туризма, който винаги е бил сектор, носещ голям дял от приходите на Стария континент.

Туризмът носи 500 милиарда евро в брутния вътрешен продукт на Европа за година. Отрасълът осигурява и работа за 10 милиона европейци, които са пряко заети в областта на туризма, а други 10 милиона работят в секторите свързани с него.

По последни данни едни от най-посещаваните дестинации в Европа са Франция, Испания, Великобритания и Германия.

Дори Гърция, която пострада сериозно от икономическата криза, отчита ръст в туризма от 2010 г. насам. Това е доказателство, че туризмът наистина може да бъде от полза при стабилизацията на икономическото състояние на Европа.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах