Почивка във Варадеро, Куба Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Доминикана 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Ривиера Мая 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Севт Трети влезе и в Парижкото метро

25 Април 2015 г.

В станции на парижкото метро вече са монтирани рекламни пана и постери за изложбата "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България", открита в Музея "Лувър". Сред тях са и метростанциите "Бастилията" и "Венсен", съобщи министерството на културата.

На постерите за изложбата в метрото, в която са включени 1629 експоната от 17 български музея, е бронзовата глава на тракийския цар Севт III от фонда на Националния археологически институт с музей при БАН - уникаленeн шедьовър на античното изкуство.

Бронзовата портретна глава на тракийския владетел Севт III, открита от българския археолог Георги Китов (1943-2008), е основен акцент в експозицията в Лувъра. Изложбата представя тракийското изкуство по един неповторим начин, като интересен разказ за непознатото одриско царство, за неговите съкровища, владетели, ежедневен живот и съседи.

Афиши и рекламни постери за впечатляващата изложба в близките дни предстои да се появят и в други, ключови станции на парижкото метро - като част от комуникационната кампания на Музея "Лувър" за популяризиране на експозицията "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България".

Пътникопотокът в метрото във френската столица е приблизително от 4 до 4,5 млн. пътници на ден. Това означава, че вероятно изложбата, наредена в прочутото крило "Ришельо" в Лувъра, ще се радва на по-голяма посещаемост и ще бъде оценена по достойнство сред многообразието от интересни и стойностни културни изяви и събития в Париж.

Съкровищата на траките, бронзовата глава на тракийския цар Севт III и най-новите археологически открития в България ще бъдат в Лувъра до 20 юли 2015 г., където ще могат да бъдат разгледани и оценени от най-многобройната музейна публика в света.

Средно на ден от 20 до 30 хиляди посетители от цял свят влизат в залите на прочутия музей.

Изложбата "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България" е най-голямото и най-престижно българско културно събитие в чужбина за 2015 година.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах