Почивка в Баяхибе, Доминиканска Република - през ноември и декември 2018 Есен / Зима 2018 ; Ранни записвания до 31.08.2018!         Делукс почивка през лято 2018 в Мексико! Ранни записвания до 31.07.2018г./ 7 нощ.         Почивка в Хавана и Варадеро, Куба Лятна почивка от Август до Октомври 2018/7 нощ - Ранни записвания         

Ръст по всички показатели отчитат от Летище "София" за април

16 Май 2018 г.
Летище "София" бележи ръст по всички показатели през месец април 2018 година - пътници, самолетодвижения и обработени товари. Данните са спрямо същия месец на изминалата 2017 година, съобщиха от аерогарата.

На летището в София през месец април са обслужени над 600 хиляди пътници. Спрямо април 2017 година това е увеличение с 7.6%.
През Терминал 2 е преминал 60% от пътникопотока, а през Терминал 1 - 40%, уточняват от летището.

Общият брой на пътувалите по редовни международни линии се е увеличил с над 34 хиляди пътници.

Летище София: Въздушният трафик над Европа се възстановява

Летище София: Въздушният трафик над Европа се възстановява

Проблемът със сървърите на ЕВРОКОНТРОЛ е отстранен...


Най-голям принос за това имат авиокомпании flydubai, LOT, Tarom и Wizz Air, които бележат двуцифрен ръст в броя на превозените пътници по редовни линии през април 2018 г.

Според данните на летището това се дължи на увеличените полетни предложения по нови и вече обслужвани маршрути от/до Летище "София".

Стана ясно и че пътуващите с чартърни полети през изминалия месец са нараснали двойно заради Великденските празници. Най-предпочитаните туристически дестинации за периода са били Анталия, Хургада и Санторини.

Граничарите на Летище "София" грубо погазили правилата

Граничарите на Летище "София" грубо погазили правилата

Валентин Радев не искал да наказва служители

Отчита се и че общият брой на излетелите и кацнали самолети през месец април е достигнал 5 274 самолета. Това е ръст от 11% на годишна база и се дължи на големия брой чартърни полети и на увеличените честоти и новооткрити дестинации от началото на лятното разписание.

Спрямо април 2017 година през четвъртия месец на настоящата 2018 година на Летище "София" са обработени общо 1 770 тона товарни и пощенски пратки, което е ръст от 9.1%.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах