Слънчева почивка в екзотичен Канкун, Мексико през 2019! От Март до Април 2019 ; 9 дни / 7 нощувки         Великден в Доминикана с водач през 2019 7 нощ. в Пунта Кана/ Ранни записвания до 31.03.2019!         Почивка на о. Мавриций през 2019г. Почивка на Мавриций         

Очаква се 15% спад на руските туристи у нас това лято

22 Май 2018 г.
Летният туристически сезон тази година ще е добър, а ръстът на броя на посетителите ще е между 5 и 7%, както през последните три години, заяви Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му посещенията са насърчени от "културно-познавателния туризъм в градска среда". Според Занков все повече европейци пътуват към България, споделят все повече за нея в социалните мрежи, а с това насърчават все повече чужденци да избират страната като следващата си дестинация.

Що се отнася до летния сезон, Занков обясни, че на някои пазари има лек растеж, а на други – спад.

„Тази година на база на текущите чартърни програми, които са планирани към момента за летния сезон, очакваме около 15% спад – 50 хил. туристи по-малко от Русия. Това се дължи основно на факта, че Турция се завърна бляскаво за летния туризъм“, коментира експертът.

Той припомни, че през предходните две години, благодарение на геополитическата ситуаци, България все повече се възползваше от привличане на руски туристи.

„Сега вече Турция си взема руските туристи. Те продължават да идват и в България, те много харесват България, но просто имаме спад към текущия момент на база заявени чартърни полети“, обясни Занков.

Той твърди, че руският пазар винаги е бил ключов за страната, ето защо е необходимо да се вземат мерки, за да се върнат руските туристи. Засега обаче България не усеща силно въпросния спад заради другите форми на туризъм и пристигането на посетители от други държави.

През летния сезон се очакват туристи предимно от балканските държави - Румъния, Гърция, Турция и Македония. От централноевропейските пазари Германия остава ключов пазар за България, "не само от гледна точка на броя туристи, а и на продължителността на престоя", коментира експертът

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах