Почивка във Варадеро от Януари до Април 2020 Всяка сряда, четвъртък, петък и неделя/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Доминикана 2020 от Януари до Април всеки понеделник и събота/7 нощ - Ранни записвания          Почивка във Варадеро, Куба През Ноември и Декември 2019 всяка неделя и сряда/7 нощ - Ранни записвания         

Министър Ангелкова проведе работна среща в Златни пясъци с водещи туроператори

18 Юли 2019 г.
Прогнозите показват спад от някои пазари, сред които и основни като Русия и Германия. Че 2019 година ще е предизвикателна и в региона ще се води битка за всеки турист, предупредихме още в началото на годината, отбеляза вчера министър Ангелкова, съобщиха от Министерството на туризма.

Участниците в разговора обясниха спада на резервациите и по-малкото туристи със силната конкурентна среда от държави в региона, които водят мащабна политика за привличане на туристи чрез пряко субсидиране на чартърните програми.

Като страна член на ЕС, България не може да си позволи пряко субсидиране от страна на държавата, но се търсят начини за подкрепа на организирания туризъм. Министърът припомни, че ведомството е възложило анализ на одиторската компания „Ърнст енд Янг“ с цел привличането на повече туристи. Той ще бъде представен за обществено обсъждане в кратки срокове и с приетите механизми ще дадем ясен сигнал за партньорите си. Министър Ангелкова обърна внимание, че фокусът сега трябва да се насочи върху насърчаване на ранните записвания за 2020 г.

Въпреки регистрирания в сравнение с миналата година спад на младежкия туризъм в някои от големите ни курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци трябва да развиваме младежкия сегмент и да привличаме младите хора като тенденция, каза още министърът.

На срещата от туристическия бизнес обърнаха внимание върху необходимостта да се отделят повече средства за популяризиране на дестинация България и призоваха част от средствата за национална реклама да бъдат насочвани целево към промотиране на туроператорската дейност.

В момента на хотелите и туроператорите предстои договаряне за следващата година. До края на август трябва да са направени летателните програми, заяви Григор Фиданов от „Хотелско-мениджърска компания“ ЕООД. Той се спря и върху начините да се покаже пред дисижън мейкърите на големите чужестранни туроператори потенциала на България така, че те да помогнат за утвърждаване на имиджа на страната.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах