УИКЕНД В МАЛТА 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА 5 дни / 4 нощувки - гарантирано заминаване всяка седмица         Предколедна Прага 12.12.2023 12.12.2023/4 дни - 3 нощ          Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         

Най-добрите дестинации за пенсионери

28 Януари 2020 г.
Пътуването, когато сте млади и здрави, не е трудно, защото през младостта ви не е толкова важно къде ще спите или ядете, лесно се качвате по стълби и лесно решавате неочаквани трудности.

Трудностите възникват с възрастта, когато адаптацията към друга държава може да бъде много по-трудна. Това е подборка от най-добрите държави за тези, които искат да пътуват в пенсионна възраст.

Португалия
Ярко слънце, чистите плажове, мекият климат - и това е само малък списък от това, с което Португалия привлича милиони туристи от цял свят. Естествената красота на страната, съчетана с богатото културно наследство, няма да позволи на никой турист да се отегчи. Ако добавите към това добротата и дружелюбността на местното население, получавате перфектната комбинация.
Друга причина за пътуване до Португалия дори като пенсионер са достъпните цени и високото ниво на здравеопазване. Португалия е втората страна в Европа с най-ниски цени след България. В допълнение, тя е една от най-безопасните страни в света. Така че, ако търсите спокойно и приветливо място с непокътнати пейзажи и уникална архитектура, вие сте в Португалия.

Испания
Испания е едно от любимите места за плажна почивка. Самите испанци са много дружелюбни, въпреки че може би не всички от тях ще говорят английски извън туристическите зони. Поради топлия климат повечето продукти тук са евтини.
Много плодове и зеленчуци, които са екзотични в България, се отглеждат в Испания и следователно са сравнително евтини. Жилищата в Испания се наемат на достъпни цени (освен ако не пътувате до Мадрид и Барселона), а транспортната инфраструктура е разбираема и добре развита, което е особено важно за хората на възраст.
Друг плюс на Испания е широкият спектър от климатични условия: пролетта и есента можете да прекарате тук в сухия и горещ юг, а през лятото можете да избягате от горещата температура и задух до по-хладния север на страната.

Италия
Световно известни художници и архитекти, инженери и изобретатели са творили в Италия, които в своето време направиха огромен принос в историята на човечеството и чието наследство е живо и до днес. Галерията Уфици във Флоренция, галерия Боргезе в Рим, Сикстинската капела във Ватикана са само кратък списък от местата, където се намират безсмъртни произведения на италианското изкуство. Небрежният и спокоен начин на живот на италианците ще ви позволи да се отпуснете от суматохата, получавайки естетическо удоволствие и да сте сами с мислите си.
Италианската храна е друга неразделна част от историята и културата на страната. Различните региони на Италия имат свои местни ястия, но независимо къде се намирате, ще бъдете възхитени от италианската национална кухня.
Пица, равиоли, ризото и тестени изделия са истински рай за гурме! В допълнение, Италия има повече от достъпни цени както за храна, така и за жилища. Човек трябва само да избере подходящото време и да не ходи през туристическия сезон.

Франция
Родното място на Лувъра, безспорно един от най-добрите музеи на изкуството в света, Франция е мястото, откъдето се заражда известното арт движение на импресионизма. Сред изобилието от френски музеи всеки може да намери нещо за себе си, независимо дали е съвременно изкуство, класицизъм или пост-импресионизъм.
Освен това най-посещаваната страна в света има зашеметяващ пейзаж: алпийски планини, зелени поляни и буйни гори, морски бряг. Не е изненадващо, че много французи предпочитат да пътуват в собствената си страна.
Времето също играе голяма роля. По правило времето във Франция е идеално през лятото: от края на май до септември е топло и слънчево, докато няма пареща топлина и задуха, както например в Испания или Италия.
Нито една истинска френска храна не може без чаша вино, а огромната селекция от местни вина, които също са много евтини, е още една стръв за туристите. Къде, ако не тук, имате уникална възможност да посетите световно известните винарски региони на Франция - Бордо и Бургундия.

pochivka.blitz.bg

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах