Почивка в Доминикана 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         

Anex Tourism Group ще строи най-големия хотелски комплекс в Доминикана

04 Февруари 2020 г.
Комплексът Selectum Luxury Resort е от категория premium all inclusive и ще има 7000 стаи. Той ще бъде построен в известния курорт Пунта Кана на островната държава в съседство с бутковия хотел Selectum Secret Macao, който също се управлява от Anex Tourism Group, пише infotourism.net.

По време на първата копка на хотела Франсиско Хавиер Гарсия, министър на туризма на Доминиканската република, нарече тази инвестиция безпрецедентна в историята на туристическия сектор на карибската страна.

Нешет Кочкар, собственик и президент на турската туристическа група, чийто туроператор и сега води туристи в Доминикана, заяви, че така започва изграждането на втория му дом в едно от най-крусивите места на Карибите.

Турската Anex Tourism Group ще строи най-големия хотелски комплекс в Доминикана за $1,8 млрд.
На територията на новия хотелски комплекс ще има басейни, няколко казина, тематични паркове, развлекателни центрове. Той ще бъде изграден на плажа Макао, в практически непокътната зона на север от плажа Баваро, където се намират повечето хотели в Пунта Кана.

По данни на Банката на резерва на Доминиканската република, за последните седем години приходите на туристическия сектор на страната са достигнали 46 млрд. щатски долари, което е равно на половината от прогнозирания БВП за 2020 г. През миналата година островната държава е била посетена от 41 млн. туристи. С 13 000 стаи се е увеличила хотелската настанителна база, достигайки 90 000 стаи.

През 2019 г. Съветът за развитие на туризма на Доминиканската република (Confotur) е одобрил 85 туристически инвестиционни проекта на обща стойност над 5 млрд. долара. Те ще осигурят нови 28 285 хотелски стаи, които ще бъдат въведени в експлоатация през следващите пет години.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах