Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Ривиера Мая 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         

Забележителностите на Хелзинки

11 Февруари 2020 г.
Столицата на Финландия - Хелзинки, е оживен морски град, заобиколен от повече от 300 острова и множество национални паркове, пише peika.bg.

Уважаван като дизайнерска столица, Хелзинки е известен със своите зашеметяващи готически архитектури, гори, езера, крайбрежни линии, прекрасни кафенета, интересна музикална сцена и едни от най-добрите кулинарни изкушения. Събрал богата история и вековни традиции, Хелзинки се счита за един от най-добрите космополитни градове в света.

Известна като страна с най-голям брой пиещи кафе в света, многобройните кафенета в столицата не са изненада. Хелзинки оживява, когато става дума за музикалните фестивали. Финландците са известни и като големи любители на партитата.

Хелзинки има какво да предложи на всички. Красивият град може да бъде разгледан лесно пеша или може да пътувате с трамвай в рамките на града. Има много разнообразие от неща, които човек може да види.

Нека да разгледаме първите 8 неща, които можете да видите и правите, когато посетите Хелзинки:

Лютеранската катедрала
Лютеранската катедрала, с изглед към площада на Сената и пристанището, е емблематична забележителност на Хелзинки. Тази великолепна извисяваща се архитектура на Карл Енгел, издигаща се високо от северната страна на площада на Сената, се е превърнала и в символ на града. Църквата e известна още като сърцето на града.

Внушителната църква не може да остане незабелязана. По-рано известна като църквата "Свети Никола", тази катедрала е част от реконструкцията на Хелзинки през 19 век, след като пожар унищожава по-голямата част от града по време на анексирането му от руснаците. Затова винаги, когато посещавате Хелзинки, посещението на Лютеранската катедрала е задължително.

Отплавайте към крепостта Суоменлина
Ако сте в Хелзинки, посещението на морската крепост на име Sumenlinna е задължително. Мястото, обявено от ЮНЕСКО за световно наследство, Suomenlinna, е една от най-популярните туристически атракции в града. Лесно достъпна с ферибот от пазарния площад в Хелзинки, морската крепост предлага уникални преживявания за своите посетители. Крепостта има значително историческо значение, тъй като е служила в защитата на три епохи, първо Швеция, после Русия и накрая Финландия. Този уникален паметник на военните архитектури е отворен през цялата година.

Посетете църквата Temppeliaukio
Църквите в Хелзинки са свободни за посещение. Там има едни от най-добрите църкви с уникална архитектура. Една от тях е църквата Temppeliaukio, която е известна още като Скалната църква. Вградена в скалата, покрита с огромен купол, тя е отличен пример за модерна архитектура.

Църквата се е превърнала в огромна туристическа атракция. Тя е популярно място за концерти заради отличната си акустика.

Возете се на трамвай
Трамваите са сърдечната линия за гражданите на Хелзинки. Най-удобният и бюджетен начин да разгледате града е да се придвижвате с трамвай. Ефективната, но стара транспортна система на страната е лесен избор, ако искате да сте част от финландската култура. Можете да вземете Трамвай номер 2 за разглеждане на забележителности, макар че трамвай номер 4 също ви отвежда към друг фантастичен маршрут с красиви гледки.

Отпийте чаша кафе
Не се изненадвайте, ако попаднете на изобилство от кафенета във Финландия. Уважавана за това, че има най-голям брой пиещи кафе в света, кафе-културата е едно от уникалните неща за тази скандинавска страна.

Седнете в уютно, но стилно кафене, отпивайте ароматна кафена напитка и се отдайте на сладки приказки като се наслаждавате на зимната вечер в Хелзинки. Можете лесно да се запознаете с иначе тихите и интровертни местни жители на чаша кафе.

Посетете Market Square
Едно от най-оживените места в Хелзинки е пазарният площад на града. Разположен на южното пристанище, той е най-известният пазар на Хелзинки. От традиционната финландска храна, вкусните сладкиши, горещото кафе, зеленчуците, сувенирите, занаятите и т.н., можете да намерите най-доброто от всичко тук. Веселата атмосфера на пазара и страхотната гледка към брега го правят едно от най-посещаваните места и за туристите.

Разгледайте дизайнерския квартал
Хелзинки е известен още като столицата на дизайна. Едно от най-желаните места за дизайнери и художници в света, осигурява вдъхновение и креативност. Дизайнерският окръг е център за бутици, дизайнерски студия, шоуруми, музеи и галерии, представящ някои от най-иновативните дизайни по отношение на продукти, дрехи, декор на дома и др. Ако сте някой, който е запален по дизайн или някакво художествено произведение, посещението в Дизайнерския район е задължително.

Финладска сауна край морето
Пътуването ви до Финландия не е пълно, ако се върнете, без да сте отишли на финландска сауна. Финландия има повече от 3 милиона сауни с над 5 милиона души в страната. Сауната е най-важната част от техния начин на живот, а също и културната идентичност. Финландците смятат сауната за място за отдих, разпускане и медитация.

Не пропускайте най-популярното място на име LÖYLY в Хелзинки със страхотна гледка към морето.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах