Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Юни 01.06 - 30.06.2020/3,4 и 7 нощ         Почивка в Доминикана 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Пътувай от креслото: Из улиците на Прага

08 Април 2020 г.
Ако по някаква причина до сега не сте успели да видите Прага със собствените си очи - след като изгледате видеото е възможно да го пожелаете с цялото си сърце.

Магическа Прага е един наистина уникален град, разположен на брега на река Вълтава и столица на една от най-предпочитаните за туризъм европейски държави – Чехия. Красива и живописна архитектура, с намек за барокови и готик стилове. Тя е много повече от Чарлз бридж, астрономически часовник или Вацлавски площад. В центъра на града има много градини и паркове, които са напълно туристически.

Във видеото ще видите и надяваме се ще усетите поне малко от тамошната атмосфера.

Карлов мост определено е една от първите гледки, които пътниците всъщност виждат, когато идват да посетят Прага. Ще го видите и в тези няколко минути - как хранят красивите пернати създания - лебедите. Ще видите усмивките, разходките, някои от най-известните забележителности, ритъма на града, отразени в един много кратък отрязък от време, но въпреки това пресъздаващ много усещания.

Астрономически часовник на Прага, катедралата "Свети Вит", танцуваща Къща, ботаническата градина - хванахме ли вниманието ви?

Няма как да пропуснем и чешката кухня. Чехия е една от страните в света, класираща се на топ местата по консумация на бира. Прага предлага изобилие и огромно разнообразие от този тип заведения, за да си кажете „Na zdraví!" с любимо пиво, придружено с месни мезета и специалитети. В Старе место, може да видите впечатляващата Тинска катедрала, а съвсем наблизо да забележите и огромната часовникова кула Орлой, известна със своя наистина уникален часовник в характерен средновековен приказен вид. На всеки кръгъл час, под звуците на красива мелодия се появяват фигури на апостоли, грациозно преминаващи над циферблата.

Прага е наричана още и „Градът на стоте кули” заради многобройните високи кули в стария град. На мястото, където в момента се намира най-известната в града Барутна кула, е била разположена порта, която била част от 13-те порти към Стария град на Прага. Барутната кула получила името си, когато тя била използвана за съхранение на барут през 17-ти век.

Гледката от Карловия мост е невероятно красива. Движещите се кораби и лодки по реката, впечатляващите наредени по брега старинни сгради може да ви спрат дъха. Като погледнете нагоре, няма как да не забележите огромната готическа катедрала „Св. Вит”, намираща се на върха на един малък хълм. В близост до нея е и Пражкият замък, която някога била резиденция на президента.

Насладете се на няколко минути по улиците на Прага, а дано скоро успеете да я видите на живо, да се потопите изцяло в атмосферата, да изпиете чаша бира, да уловите ритъма на града, да разберете повече за легендите на астрономическия часовник и да се влюбите в града безвъзвратно!

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах