Свети Валентин 2021 в Малта 13 - 16.02.2021/3 нощ         Почивка в Малта през Февруари 2021 02 - 27.02.2021/3, 4, 5 или 7 нощ         Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         

Турция ще посреща туристи още през юни

12 Май 2020 г.
Турция установява хигиенни мерки и изисквания за подготовката за завръщането на туристите, заяви министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой в неделя, съобщава "Дейли Сабах", цитира от economic.bg.

Стъпка по стъпка хората трябва постепенно да могат да пътуват в страната от края на май, заяви Есрой пред CNN Türk. През юни ще започнат постепенно и международните полети, добави той.

Правителството е разработило програма за сертифициране на хотели и ресторанти, които трябва да бъдат подложени на строги разпоредби, каза Есрой. Програмата има 132 критерия, включително осигуряване спазването на хигиенните разпоредби и прилагането на социално дистанциране. Членовете на персонала също трябва да бъдат обучени по мерките за предотвратяване разпространението на инфекции.

Персоналът ще да носи на хората храна и напитки. Бюфетите ще бъдат разрешени, но няма да се допуска гостите да се самообслужват.

Правителството публикува и преглед на наличните болници в популярни за туристите райони и изброява техните възможности.

Туризмът е важна част от икономиката на Турция и страната очакваше 58 милиона посетители през тази година, което вече е малко вероятно предвид пандемията. Ерсой каза, че ако коронавирусът е под контрол, може да се очакват 63 милиона туристи през 2021 година.

Броят на чуждите посетители, пристигащи в страната, възлиза на 4,24 милиона през първото тримесечие на годината, което е спад от 22,1% на фона на ограничението за пътуване в световен мащаб поради пандемията, сочат данните на Министерството на културата и туризма.

Страната също отбеляза спад от 11.4% на приходите си от туризъм през периода януари-февруари, като сумата е намаляла до 4.1 милиарда долара, сочат данните на Турския статистически институт (TurkStat).

През 2019 г. Турция е била посетена от над 45 милиона чужденци, спрямо близо 39,5 милиона през 2018 година.

Страната постепенно облекчава мерките, наложени за ограничаване на разпространението на вируса.

От понеделник търговските центрове и фризьорските салони предстои да отворят отново.

Броят на дневните смъртни случаи от коронавирус и нови случаи в Турция рязко намаля през последната седмица спрямо пиковете, регистрирани миналия месец.

Броят на хората, починали от COVID-19, се е увеличил с 50 до 3739, показват данните на здравното министерство в събота. Общият брой на случаите нараства с 1546 до 137 115. Около 89 490 пациенти са се възстановили от болестта.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах