Почивка в Канкун, Мексико 2021 Полети всеки понеделник от Януари до Април/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Февруари 2021 02 - 27.02.2021/3, 4, 5 или 7 нощ         Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         

Турция обяви мерките за летища и КПП-та

15 Май 2020 г.
Турските власти въвеждат тестове за коронавирус на летищата и граничните контролно-пропускателни пунктове за всички, които влизат в страната от началото на юни, заяви турският министър на културата и туризма Нури Ерсой.

“Министерството на здравеопазването ще открие пунктове за тестване от коронавирус на всички летища, като се започне от Анталия, както и в Капикул и Ипсал (контролно-пропускателен пункт на границата с България и Гърция) в началото на юни и ще се проведат тестове за всеки пристигащ пътник. Резултатът ще бъде получен в рамките на 5-6 часа “, каза Ерсой в интервю за Hurriiyet.

Той добави, че тъй като ще бъде известен адресът на пребиваване на всеки пътник, влизащ в Турция, „може да се действа много бързо, ако е необходимо“.

“Тестовете ще се провеждат преди паспортния контрол. Това ще отнеме не повече от 2-3 минути и няма да доведе до забавяне”, добави министърът.

Също така Главната дирекция “Гражданска авиация” на Република Турция разработи списък с мерки за епидемиологична безопасност, които ще се прилагат на всички летища в страната. Те ще започнат да се въвеждат още на 28 май, когато ще бъде възобновено вътрешното въздушно обслужване.

По-специално, всички пътници ще трябва да носят защитни маски и ръкавици, без които няма да бъдат допуснати до сградата на терминала. Освен това само самите пътници могат да влязат в летището, които посрещат и други, трябва да останат извън сградата.

Течности с обем по-малък от 100 ml, като одеколон или високоалкохолен дезинфектант, ще бъдат разрешени в ръчния багаж. Останалата част от ръчния багаж обаче ще бъде сериозно ограничена. В самолета могат да се носят само продукти за грижа за бебета, лаптоп и дамска чанта.

Постелки, напоени с дезинфектант ще бъдат положени на пода на летищата. Храни и напитки ще се продават само с опаковки, на специални места. Навсякъде ще бъде въведена безконтактна система за плащане, за да се избегне плащането в брой и контакт с банкноти. Броят на пътниците в помещенията ще бъде постоянно проверяван с помощта на сензорни камери. Служителите по сигурността ще получават предупреждение, когато броят на хората надвишава установената норма. Те ще вземат мерки за поддържане на социалната дистанция. Съоръжението ще се проветрява постояно, ще се проверява чистотата и дезинфекцията. //21hoteliers.com

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах