Почивка в Ривиера Мая 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         Почивка в Доминикана 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Дубай отново ще посреща чужди туристи от 7 юли

23 Юни 2020 г.
Една от водещите световни туристически дестинации ще отвори отново за посетители от 7 юли, но при строги правила.

Дубай и останалите Обединени арабски емирства затвориха граници за пътуващите на 25 март, а полетите бяха спрени. Сега Върховният комитет на емирството за управление на кризи и бедствия казва, че жителите могат да започнат да се връщат у дома, предава "Индипендънт".

Гражданите и местните жители ще могат да пътуват в чужбина от утре, „при условие, че страните дестинации се съгласят да ги приемат“.

А туристи от чужбина ще бъдат приемани от първия вторник на месец юли - или 7 юли 2020 г.

Но всички пристигащи ще бъдат задължени да представят медицинско свидетелство, показващо отрицателен резултат от теста Covid-19 през последните четири дни - или да преминат задължителен PCR тест на летището в Дубай.

Всеки, който тества положително за Covid-19, ще бъде изолиран „в институционално съоръжение, осигурено от правителството, за 14 дни за своя сметка“.

На всички пристигащи задължително ще се измерва и температурата.

Плажовете в Дубай отвориха през уикенда със строги мерки за социално дистанциране.

„Плажуващите трябва да поддържат разстояние два метра един от друг на своите шезлонги, а между групите хора, които са заедно, трябва да има разстояние от 4 метра от други групи“, се казва в препоръките на Министерството на туризма на Дубай.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах