Почивка в Канкун от Май до Октомври 2021 Лято - Есен 2021/9 дни - 7 нощ         Почивка в Ривиера Мая, Мексико от Май до Октомври 2021 Май - Октомври 2021/7 нощ         Почивка в Малта през Юли 01 - 31.07.2021/3,4 и 7 нощ         

Коста Рика приема отново европейски туристи с отрицателн тест за COVID-19

24 Юли 2020 г.
Президентът на централноамериканската страна обяви в четвъртък, че първите посетители от Европа ще бъдат пътуващите с полетите от Франкфурт и Мадрид до летището в столицата Сан Хосе. Предпоставка за влизане е отрицателен тест за коронавирус, който не е по-стар от 48 часа.

Досега в Коста Рика са официално регистрирани 13 129 заразени с вируса Ковид-19 и 81 смъртни случая. В Латинска Америка, тя е една от по-слабо засегнатите страни, съобщава infotourism.net.

От началото на август ще бъдат разрешени също така полетите от Великобритания и Канада. Но САЩ, най-големият туристически пазар за Коста Рика с 1,3 млн. посетители през 2019 г., не е включен в този списък.

Броят на европейските туристи в Коста Рика през същата година е бил 500 хил. 235 хил. са били посетителите от Канада. Общо, страната е посрещнала 3,1 млн. чуждестранни гости, при среден престой 12,6 дни и похарчени 1400 щ.д. на турист.

От 1 август отново ще е възможно практикуването на сърф и други дейности на открито. Тази първа стъпка от постепенното възобновяване на туризма ще започне с по-малко от 1% от обема на международните полети, които са били извършвани преди коронавирусната криза, се казва в изявлението на президента.

Централноамериканската държава, която има 5 млн. жители, затвори границите си на 18 март. Коста Рика е известна със защитата на околната среда и биоразнообразието си и се възползва изключително много от екотуризма. Туризмът формира 8,2% от БВП на страната.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах