Великден и Майски празници 2021 до Малдиви, група с водач 29.04 - 08.05.2021/7 нощ. група с водач         Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         Уикенд в Дубай 2021 4 нощувки с включени 3 екскурзии и 2 вечери         

Испания планира да открие летния сезон без карантина

16 Февруари 2021 г.
В Испания още се надяват туристите да се завърнат през лятото, въпреки че още през януари бе казано, че масовият туристически поток едва ли ще се завърне преди началото на есента.

Властите на страната следват последователно политиката за въвеждане на ваксинационни паспорти (сертификати, свидетелства или удостоверения, доколкото все още не са стандартизирани процедурите и свързаната с тях терминология). Най-важното е, че туристите вече не се намират под угрозата от задължителна карантина.

Такава оценка на ситуацията бе изразена от министъра на туризма на Испания Фернандо Валдес.

„Стремим се до настъпването на лятото да доставим ваксини и осигурим имунитет на най-малко 70% от възрастното население", каза министърът.

Той добави, че „ваксинационният паспорт или подобен документ“ ще направи възможностите за пътуване „по-гъвкави“.

„Ние се застъпваме за този подход - идеята за „ваксинационни папрати“ - в Европейския съюз и ОИСР - Организацията за икономическо сътрудничество и развитие“, подчерта той.

Министърът подчерта специално, че Испания не планира да въведе задължителна карантина за туристите.

„Освен ваксините, имаме и други средства за контрол на разпространението, като тестове преди пътуване, маски за лице и социално дистанциране. Ще запазим всички тези мерки, докогато е необходимо, за да може туризмът да се възстанови “, подчерта министърът.

Въпреки това, той отдава първостепенно значениа на ваксинацията, заявявайки, че „новите ваксини ще ни дадат необходимия импулс за да постигнем нашите цели“.

https://travelnews.bg/bg/news/16134002841114/ispaniya-planira-da-otkrie-letniya-sezon-bez-karantina

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах