Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         Великден и Майски празници 2021 до Малдиви, група с водач 29.04 - 08.05.2021/7 нощ. група с водач         Уикенд в Дубай 2021 4 нощувки с включени 3 екскурзии и 2 вечери         

С клип рекламираме България като топ дестинация за голф туризъм

16 Февруари 2021 г.


През последните години страната ни все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа и имаме потенциал за развитие в тази посока. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на срещата си с Българската голф асоциация.

Тя посочи, че е изработен специален рекламен клип, тъй като голф туризмът е в класацията на една от най-бързо развиващите се пазарни ниши.

Николова поясни, че този вид туристически продукт е за платежоспособни туристи и може да се съчетава със ски, морски ваканции, бизнес мероприятия, балнео и СПА. По нейни думи има възможност да се правят туристически пакети, включващи вино- и гурме обиколки, събития и посещения на културно-исторически паметници и природни забележителности. Според министъра перспективен сегмент са и услугите в тази област, насочени към децата, тъй като могат да се организират детски лагери, турнири и уроци по голф.

По данни на Николова голф курортите у нас се посещават от туристи от Русия, Великобритания и Ирландия, Украйна, Македония и Румъния, а близостта им до морския бряг и планината ги превръща в още по-търсени дестинации.

От своя страна представителите на Българската голф асоциация настояха за цялостна стратегия за развитие на голф туризма в страната. Според тях румънският пазар е много важен и е нужна специална рекламна кампания, която да промотира голф туризма в северната ни съседка.

Те отбелязаха и че туристи от скандинавските държави и Германия също идват да играят голф у нас, поради което е важно участието на България в местните туристически изложения.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах