Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Великден и Майски празници 2021 до Малдиви, група с водач 29.04 - 08.05.2021/7 нощ. група с водач         

До кои държави пътуваме без PCR тест в момента?

23 Февруари 2021 г.
Пътуването в чужбина не е от най-лесните задачи напоследък, но с малко проучване и следене на обстановката е съвсем осъществимо.

Изискването за PCR тестове при влизане в чужди държави има своите ползи - създава усещане за сигурност и контрол, но също така оскъпява пътуването и често е свързано с усложнения около организацията му.

Ако ви се пътува в чужбина, но искате да си спестите ходенето до лаборатории преди заминаване, вижте кои дестинации към момента приемат чуждестранни туристи, без да изискват представяне на отрицателен PCR тест на границата.

Научете и какви са мерките в съответните страни към момента (ситуацията се променя много бързо, винаги проверявайте за актуална информация преди да предприемете пътуване).

Румъния
В северната ни съседка се влиза без PCR тест, а мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса са сравнително леки. Заведенията, театрите и кината работят при 30 или 50% (според процента заболеваемост в съответната област), а на открито - без ограничения. Моловете и магазините са отворени до 9 вечера.

Сърбия
В средата на януари Сърбия отмени изискването за PCR тест за съседните си държави, сред които и България. В страната обаче има въведени строги ограничителни мерки - заведенията и търговските центрове работят до 20 часа през седмицата и са затворени през почивните дни. Пазарите са отворени всеки ден до 15 часа.

Мексико
Няма официални ограничения за влизане в Мексико, но на границите се упражнява засилен контрол. Много вероятно е да ви поискат документ за резервация в хотел за целия ви престой, както и доказателство, че разполагате с достатъчно средства (около 30-40 евро на ден). Тези изисквания няма да ви притеснят, ако резервирате почивка в някой от хотелите по крайрежието на Ривиера Мая.

Доминикана
Доминикана се оформи като една от най-предпочитаните екзотични дестинации за почивка тази зима. Освен че няма изискване за PCR тест, карибската държава е достъпна и с чартърни полети.

В страната е в сила вечерен час от 19 вечерта до 5 сутринта през седмицата и от 17 до 5 през почивните дни. В тези часови интервали трябва да останете в хотела си.

Занзибар
От няколко години българите си имат нова любима зимна дестинация и това е слънчевият остров Занзибар. До острова има чартъри всяка седмица, а липсата на изискване за PCR тест на границата е още едно улеснение. На граничния пункт може да ви измерят температурата и при съмнения да ви направят тест. Задължително е да разполагате със здравна застраховка с покритие за коронавирус.

Португалия
Португалия е една от малкото страни в Европейския съюз, която не изисква предоставяне на PCR тест на границата за български граждани. Достатъчно е преди пристигане в страната посетителите да са попълнили формуляр за местопребиваване. В момента страната е в локдаун и свободното движение е ограничено, но ако ви се ходи там, следете обстановката и се възползвайте от облекченото влизане в страната, след като мерките бъдат разпуснати.

Важно: Всички изброени дестинации нямат изискване за предоставяне на PCR тест при влизане на българи на територията им. Важно е да се отбележи обаче, че България въведе изискване за отрицателен тест на всички завръщащи се в страната българи, т.е. на всички тези дестинации трябва да си направите тест не по-късно от 72 часа преди връщане в България. В противен случай ще бъдете поставени под 10-дневна карантина. Ако нямате PCR тест, направен в чужбина, можете да си направите такъв в рамките на 24 часа след пристигане в България. Ако той е отрицателен, ще бъдете освободени от карантината./dir.b

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах