Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         Уикенд в Дубай 2021 4 нощувки с включени 3 екскурзии и 2 вечери         Почивка в Канкун, Мексико 2021 Полети всеки понеделник от Януари до Април/7 нощ - Ранни записвания         

Карантината за Египет може да отпадне другата седмица

19 Март 2021 г.
Карантината за Египет вероятно ще отпадне следващата седмица. Това обяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на туроператора "Абакс" и член на Обединение "Бъдеще за туризма". Работи се по подготване на отмяната на 10-дневната карантина - засега само за Египет. Връщането ще става с отрицателен PCR тест, каза Пасев.
Остава карантината за пристигащите от останалите страни в Африка, в т.ч. от Занзибар, Тунис, Мароко и Кабо Верде, за които има подготвени чартъри. За последните три страни ще се гледат данните по-натам и може да отпадне.
В момента здравното министерство събират данни за Египет, за да могат да променят мярката за завръщащите се българи от задължителна карантина с възможност за освобождаване с негативен PCR тест, каза Пасев.

Нужно е време за събиране на данни, изготвяне на предложение и евентуално издаване на заповед от министъра.

Всички, които бяхме на срещата вчера останахме с убеждение, че Министерството на здравеопазването ще помогне на туристическия бранш, като облекчат режима за влизане от Египет и всички вярваме, че това ще стане. Подчертаха, че големият проблем е в нарастващия брой заболели в България, каза още Георги Пасев.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах