Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 04.06 до 24.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 8 дни + 3 екскурзии и 4 вечери включени в цената Полети всяка сряда и неделя през 2021 и 2022/7 нощ         Почивка в Доминикана от Март до Октомври 2021 9 дни / 7 нощувки в Доминикана         

Амангири е красив луксозен курорт в пустинята на Юта в САЩ

28 Юли 2021 г.
Амангири, което означава „спокойна планина“, е курорт, разположен на 600 акра в Каньон Пойнт, Южна Юта, близо до границата на щата с Аризона. Курортът е закътан в защитена долина с панорамен изглед към Грандиозното стълбище – Escalante National Monument. Архитектурно, курортът е проектиран по начин, който гарантира, че ще съумее, да се слее с драматичните заобикалящи го природни картини и техните естествени нюанси, скални образувания и цялостна атмосфера, характерна за този изключително специфичен, красив и запомнящ се район в Съединените американски щати. Постройките, които оформят курорта са изцяло съобразени и пропорционални на мащаба на природната обстановка, но осигуряват интимна и спокойна атмосфера, както и стаи, от която да се наслаждавате и оценявате незабравимия пейзаж, който се разпростира пред вас.

За да се постигне този естествен външен вид, архитектите използват смес от местен пясък и цимент, които съответстват на цвета и плътността на заобикалящите ги геоложки формации. Поради отдалечеността на курорта, на строителната площадката е трябвало да се построи специална инсталация за леене на бетон, като за постигане на получените монолитни форми са използвани колосални геоложки модели и примери от околността.

Курортът се намира на 25 минути с кола от най-близкия град – Пейдж в Аризона, и на 15 минути път с кола до брега на езерото Пауъл. Самото достигане до курорта може да се окаже сериозно предизвикателство, като за да се настаните в Амангири трябва да поемете по криволичещ път, който се спуска в долината и води към централата сграда на курорта. Построена около основния плувен басейн, сградата е обгърната от скали, създаващи усещане за драматизъм и изолираност. В сградата има дневна, галерия, библиотека, трапезария, общо помещение и изба.

Курортът разполага с две крила, в които се настаняват гостите. В тях огат да бъдат открити 16 апартамента, които са разположени в крилото Desert Wing и още 18 апартамента заедно със спа-центъра Aman се разпростират в крилото Mesa. Гледката от всяка стая е неповторима – поглеждайки навън гостите могат да се насладят на прекрасна гледа към недокоснатата долина, сгушена от високи и сякаш недостъпни скали.

https://travelnews.bg/bg/news/16274526474906/amangiri-e-krasiv-luksozen-kurort-v-pustinyata-na-ta-v-sasht

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах