Коледни празници в Малта 2021 24.12 - 27.12.2021/3 нощ         Почивка в Хавана, Куба от Март до Октомври 2021 Полети всяка Сряда, Петък и Неделя/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Ривиера Мая, Мексико от Май до Октомври 2021 Май - Октомври 2021/7 нощ         

Бали отваря за туристи от 14 октомври

05 Октомври 2021 г.
Индонезия планира да отвори летището на популярния сред туристите остров Бали за международни полети на 14 октомври, предадоха световните агенции. Островът е затворен за чуждестранни посетители от над една година заради пандемията от COVID-19.

Сега предстои летището отново да започне да приема международни полети, като трябва да се спазват изисквания за карантина и тестване, посочиха индонезийските власти.

Първите гости от чужбина ще трябва да представят доказателство за резервация в хотел, където да прекарат задължителната осемдневна карантина.

Отворени сме за няколко страни, включително Южна Корея, Китай, Япония, Обединените арабски емирства и Нова Зеландия, каза министърът на морските въпроси и инвестициите Лахут Бинсар Панджайтан.

Индонезия, страната с четвъртото най-многобройно население в света, е отчела досега над 4,2 милиона заболели от COVID-19 и 142 261 жертви на вируса. През последните няколко седмици обаче случаите намаляват след пика в средата на юли.

Според министъра на туризма и икономиката Сандиага Уно отварянето на Бали ще бъде насочено основно към пътници и завръщащите се чуждестранни граждани, които по-рано са живели на Бали.

Правителството все още доработва някои детайли, включително списъка на страните с преки полети до Бали.

През септември изказване на министъра на морските въпроси и инвестициите предизвика широк отзвук в световните медии, след като пред местно издание той каза" "Ще се стремим към качествен туризъм в Бали, затова няма да допуснем бакпакъри [бакпакъри - туристи, които пътуват с много нисък бюджет, обикновено само с раница на гръб, бел.ред.], когато планът за отваряне бъде пуснат в действие в близко бъдеще".

Впоследствие тази информация беше опровергана и говорителят на министъра обяви, че е станало недоразумение и министърът е имало предвид, че няма да допуснат "посетители, които нарушават правилата и изискванията за безопасност, както и законите и изискванията за имиграция". В изявлението се допълва, че всички чуждестранни туристи ще бъдат добре дошли в Бали, ако се съобразяват с мерките.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах