Уикенд в Малта 2022 Дати на заминаване всеки петък от 01.04 до 28.10.2022/3 нощ         Екскурзия Дубай – 8 дни + 3 екскурзии и 4 вечери включени в цената Полети всеки вторник и събота от 03.09 до 29.10.2022/7 нощ                  

Тайланд премахва карантината за напълно ваксинираните туристи

21 Януари 2022 г.
Властите в Тайланд решиха да възобновят от 1 февруари регистрацията в туристическата програма Test & Go, която позволява на напълно ваксинирани срещу коронавирус туристи да не преминават през задължителна карантина, след като влязат в страната.

Освен това програмата ще се отнася за пристигащите туристи от всяка една държава, уточниха от Министерството на външните работи.

Пътуващи от всички страни и територии, а не само от 63-те определени по-рано, могат да кандидатстват по тази схема, като остава задължението за два PCR теста: след влизане в страната и на петия ден от пребиваването. При качване на борда на самолета също трябва да се представи отрицателен тест.

Желаещите да пътуват са длъжни да направят хотелска резервация за първия и за петия ден от пребиваването в страната, като това може да бъдат различни хотели, както и да заплатят предварително за двата PCR теста.

От 1 февруари схемата на "пясъчника", основното условие в която е задължителен седемдневен престой на определена територия, ще бъде прилагана за няколко допълнителни района – остров Чанг, Бангламунг, остров Сичанг и Паттая, предаде БГНЕС.

Инициативата е приета от Центъра за борба с коронавируса в Тайланд, но за да влезе в сила се очаква публикуването ѝ в Кралския вестник.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах