Малдиви 2024 – раят на земята 27.02 - 07.03.2024/10 дни - 7 нощувки         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023         УИКЕНД В МАЛТА 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА 5 дни / 4 нощувки - гарантирано заминаване всяка седмица         

Кои са най-предпочитаните туристически дестинации за европейците?

02 Ноември 2023 г.
Гърция се нарежда на пето място сред най-предпочитаните дестинации за европейците, сочат данни от проучване на Европейската туристическа комисия.
Резултатите показват, че 68% от европейците ще предприемат пътувания в периода октомври 2023 – март 2024 г., което е с 2% по-малко спрямо сравнимия период година по-рано.

В същото време, общо 54% от анкетираните смятат да пътуват няколко пъти в следващите шест месеца, както и да похарчат повече от 1 500 евро за всяка почивка.

Накъде се насочват европейците?
Франция и Италия са двете най-предпочитани дестинации, според проучването, като към тях ще се насочат 7.4 и 7% от анкетираните. Испания и Германия ще привлекат 6.8 и 5.7 на сто от туристите, докато към Гърция ще се насочат 4.4 процента.

В топ 10 на най-предпочитаните дестинации в следващите шест месеца влизат още Австрия, Хърватия, Чехия, Португалия и Великобритания. Най-голям процент от анкетираните в Испания и Италия отговарят, че възнамеряват да почиват в следващите шест месеца (75%), докато във Великобритания и Полша този дял е 73 на сто.
Кои са най-предпочитаните туристически дестинации за европейците?

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах