Остров Малта Лято 2023 5 дни-4 нощувки/Сезон 2023         Шри Ланка – изумруденият остров на Индийския океан Обиколен тур + All Inclusive почивка 14.11.2023-24.11.2023 10 дни/7 нощувки          Сингапур, Куала Лумпур и Бали - перлите на Азия 14 дни/11нощ 24.11.2023 2 нощувки в Сингапур + 2 нощувки в Куала Лумпур +3 нощувки в Убуд + 4 нощувки в Нуса Д         

Сандански

Сандански
Почивки и хотели в Сандански
Хотели в Сандански

Сандански се намира на 166 км южно от София и на 160 км североизточно от Солун.

Градът е разположен на 215-240 м надморска височина в югоизточното подножие на Пирин, по двата бряга на р. Санданска Бистрица. Сандански е известен балнеологичен и СПА курорт. На територията на общината има 6 минерални извора с ниска минерализация и богат химически състав. Извиращата вода е с температура от 33°С до 83°С, което я прави подходяща както за лечебни бани, така и за пиене.

 

Въздухът в града е чист, с ниска относителна влажност (66%), със средна годишна температура +14,7˚С и с незначителни денонощни и сезонни температурни амплитуди. Този благодатен климат носи на Сандански славата на най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа. Показанията за лечение в курорта варират от неспецифични, хронични заболявания на дихателната система /бронхит, астма, алергичен рахит, синузит, фарингит/, до състояния след пневмония, бронхиентазит, емфизем на белия дроб в начален стадий, хронични ставни заболявания /болест на Бехтерев, спондилоартрози, следфрактурни състояния, ревматоиден артрит/ и заболявания на периферната нервна система /невралгии, неврити, плексити/.

 

Сандански се гордее и с уникалния си градски парк. На територия от 344 дка виреят над 200 средиземноморски растителни вида, някои от които природни забележителности на повече от 550 години. Паркът дава отлични възможности за рекреация.
Това е най-топлият и най-слънчев град в България. Продължителността на слънчевото греене надминава 2 450 часа, създавайки условия за целогодишни слънчево-въздушни процедури. Дните с мъгла са средно 5 за цялата година. Зимата е мека и къса, есента – дълга и топла. Това забележително съчетание от меко, здравословно време и целебни минерални води превръща Сандански в идеалното място за модерно, научно-основано лечение с минерални бани, рехабилитация, първостепенни и второстепенни профилактики и възстановяване. В града има много хотели, които предлагат СПА и водни минерални процедури. Климатолечението в комбинация с балнеолечението с минерална вода осигурява един невероятен потенциал за туристическо развитие на региона.


Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах