Сингапур, Куала Лумпур и Бали - перлите на Азия 14 дни/11нощ 24.11.2023 2 нощувки в Сингапур + 2 нощувки в Куала Лумпур +3 нощувки в Убуд + 4 нощувки в Нуса Д         Септемврийски празници 2023 в Париж - Bonjour Paris! Дати на отпътуване 03.09 и 21.09.2023/4 дни - 3 нощ         Най-доброто от Виетнам и Камбоджа 12 дни/9 нощувки 23.10.2023 27.11.2023         

С многовековната си история, Банско е съхранило духа на възрождението и е обект на голям туристически интерес през последните години. Тесните калдъръмени улици, къщи с масивни старинни порти и дълги дървени стрехи, дебели зидове навяват чувство за старинност и непокътнатост на планинското градче.

Гостите на този планински град остават омагьосани от духа на банскалии и красивата природа около Банско и те се връщат отното и отното в любимото Банско.

Разхождайки се по тихите улички на Банско, всеки усеща спокойствието от Пирина, обхванало цялото градче.

Банско - Информация за Банско

Множеството малки и оживени механи в Банско, ресторанти, дискотеки и кафета, правят престоя на всеки посетител в курорта едно незабравимо преживяване.

Снежната магия на Пирин удвоява населението на Банско през зимата с многобройни гости от чужбина и България. Банско е град, запазил своето собствено минало и автентичност в архитектура, бит и обичаи. Високо в Пирин, пистите са широки и добре поддържани, лифтовете са модерни, и курортът не отстъпва по нищо на най-големите ски курорти по света. През 2006 английският вестник Гардиан нарежда Банско на 6то място в света сред зимните курорти.

Банско - Информация за Банско

Една от най-атрактивните забележителности е църкавата Света Троица в Банско. Тя е построена през далечната 1835 година и е една от най-големите църкви без купол, издигнати в българските земи по време на турско робство. В красивото и подредено дворче на църквата е издигната 30 метрова кула с часовник.

Банско е не само планински курорт с множество механи и хотели сред прекрасна природа, а и уникална атмосфера създадена и поддържана от историческото, архитектурното и културното наследство, своеобразна кухня и безброй места за развлечение и посещение.

Банско - Информация за Банско

През лятото Банско сменя ските с джаз и гайда. Ежегодно се организират събития като джаз феста, летен театрален фестивал, пирин пее, Между Три Планини и много други, които от години привличат многобройни посетители.

Освен величествения Пирин и многото красиви природни дадености, Банско е богат със своите исторически места.

 

Не сте идвали още в Банско? Изпуснали сте, защото Банско е съчетание от ски курорт с уникална природа, старинен град и невероятна атмосфера. Банско е идеалното място за целогодишна почивка и за най-претенциозните посетители.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах