Св.Константин и Елена

Св.Константин и Елена
Почивки и хотели в Св.Константин и Елена
Хотели в Свети, Свети Константин и Елена, Почивка Св. Св. Константин и Елена, България - 7 нощувки

Курортен комплекс “Свети Константин и Елена’  се намира на 10 км  от Варна и е  един от най-известните български курорти. Това е първият български Черноморски курорт, а плажната  ивица е повече от 3.5 км. Комплексът е покрит с многогодишна широколистна гора, която стига почти до морския бряг.

Плажовете, които са открити от май до октомври  предлагат на туристите различни атракции и развлечения като  водни ски, сърф, джетове, слънчеви бани и приятни разходки.  В комплекса има  тенис кортове, детски площадки, фуртболно игрище, открити и закрити минерални басейни и яхтени пристанища с капацитет от 40 яхти.

В курортният комплекс има 7 минерални извора  с дълбочина 1800 до 2050 м с общ дебит 175 л/сек и температура 40 до 60 градуса.

Климатът в този курорт на българското Черноморие е най-здравословен  и превъзхожда много големи европейски курорти. Ето защо курортният комплекс е предпочитан от много български и чужди туристи.

През 1909 година  със съдействието на  царица Елеонора, втората съпруга  на цар Фердинанд,   в курорта е преместен първият балнеосанаториум за лечение на деца с костно-ставни туберкулоза. Там са приемали деца от 3 до 15-годишна възраст от всички краища на страната.  95 процента от тях получават подобрение или са напълно излекувани.

В курорта има естествени алеи от дървета и малки паркове, пълни с цветя.  Сравняват го с Ривиерата и го  наричат ‘славянската Ница’.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах