Карнавалът в Малта 2020 22.02 - 25.02.2020/3 нощ         Почивка в Малта през Април 01.04 - 30.04.2020/3,4 и 7 нощувки         Почивка в Малта през Юни 01.06 - 30.06.2020/3,4 и 7 нощ         

Кайро (Cairo) съвсем не е спокоен град. Приютил повече от 16 млн египтяни, араби, африканци и много други, „Световната майка” е истинско щурмуване на всички сетива. Хаотичен, шумен, мръсен, напълно непредсказуем, гъмжащ от хора град, способен да ви изкуши или ужаси с изключителната по рода си интензивност. Направените от кал къщи са се сгушили сред високите модерни офис -сгради, а сред движещи се светкавично потоци от коли се мяркат теглени от магарета каруци. Местните не намират нищо странно в това. Те не са обсебени от стремежа на западняците за апдейтване и подобрения във всички сфери, вероятно защото живеят в толкова близък контакт с хилядолетна история (когато мъглата от мърсотия се вдигне, пред нас изникват пирамидите).

Смятан дълго време за съкровището на Ориента, Кайро е международен град, който поставя една до друга различни култури. Това е град, потопен в древната цивилизация на фараоните. Той е изпълнен с история на християнската и ислямската култура. Всичко е събрано заедно под модерните гледки на един усъвършенстван и космополитен град. Великите пирамиди в Гиза са най-известната забележителност в Кайро, но тук има още много интересни неща, които да видите: от ислямските джамии на ислямския Кайро, до църквите на Коптския Кайро, както и еврейското общество там. Бъдете готови за скъп урок по история и култура. Градът също така изобилства от пазари, които да разгледате. Вкусете от ежедневните преживявания на жителите на този метрополис. А за по-изисканите посетители има луксозни хотели и бутици, от които може да си вземете уникално облекло и антики. Широкото разнообразие от международни кулинарни традиции пък осигурява всичко, което един посетител може да си пожелае и разбира се, възможност да опитате вкусната и незабравима египетска кухня.

 

Хургада (Hurghada) е столица на мухафаза Червено море. Населението на града е около 248 000 жители, а самия град се разполага на около 36 км брегова ивица на Червено море и не навлиза много в самата пустиня. Хургада е разделен на три части: El Dahar – старата част на града – там се намира най – големия градски пазар, пощенската станция и автогара, Sekalla – модерната част с множество хотели и El Korra – най – модерната част. Хургада е основан в началото на XX век. Развитието си дължи и на международното летище Хургада. През него минават пасажерите, пътуващи за Кайро и има директни връзки с някои градове в Европа. Градът е известен с водните спортове и активности, нощния живот и горещото време. Там можете да практикувате уиндсърф, плаване, дълбоководен риболов, гмуркане с акваланг и др. Подводните градини на Хургада са едни от най – красивите в света. Могат да бъдат видени и при разходка с лодка със стъклено дъно.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах