Уикенд в Малта 2022 Дати на заминаване всеки петък от 01.04 до 28.10.2022/3 нощ         Екскурзия Дубай – 8 дни + 3 екскурзии и 4 вечери включени в цената Полети всеки вторник и събота от 03.09 до 29.10.2022/7 нощ                  

Септемврийски празници в Малта 2022

Оферта номер: П61676
Вид транспорт: Самолет Самолет
7 дни/ 3 нощи
Периоди 02.09 - 05.09 / 23.09 - 26.09.2022/3 нощ
Екскурзия до Малта 2022
Прикачен файл:
61676EXCURSIONS Summer 2018.doc
Цена от: 853.00 лв
РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
Септемврийски празници 2022 в Малта с директен полет на АК Wizz Air
4 дни / 3 нощувки в избрани хотели и обслужване на български език


 
Програма

Първи ден:
Отпътуване за Малта с директен полет. Пристигане в Малта. Трансфер до избрания хотел и настаняване.
Нощувка
 
Втори ден:
Закуска.Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия на български език: Екскурзия Северната част на Малта с посещения на Мдина, Сан Антон, Моста, и Рабат (4 часа)
Цена при 2-ма туриста: 60.00 евро на човек 
Цена при 5-ма туриста и повече: 45.00 евро на човек 
Ще разгледате Средновековната столица Мдина и Катедралата на Малта, "Покръстването на Св Павел".
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията продължава с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години.
Ще продължите към стария Рабат, за да надникнете, в главната църква на града и да присъствате, за кратко, на литургична служба ако е неделя, в една от най красивите барокови храмове в Малта. До нея е параклиса и пещерата на Св. Павел, в която според местната традиция са живели Апостол Павел и Лука, през три месечното си пребивание на острова. Тези събития са описани в Деянията на Светите Апостоли на Библията.
След това се отправяте към западният бряг на острова, района Дингли, преминавайки през гористите райони на Бускет. Дингли е известен, с отвесните си скали някой, от които са с височина 200 метра. От панорамната площадка, се открива прекрасен изглед към морските простори, зад които, само на 290 км е африканският бряг.
Най накрая ще се отбиете в Двореца Палацо Паризио, построен през 18 век, от Велик Магистър на рицарите Хоспиталиери, входът е безплатен за наши туристи. Дворецът принадлежи на аристократичен малтийски род.
 
Трети ден:
Закуска.Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия: Екскурзия до о-в Гозо
Цена при 2-ма туриста: 110.00 евро на човек 
Цена при 5-ма туриста и повече: 85.00 евро на човек 
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
В началото на екскурзията ще посетите мегалитните храмове Джантия. Те са включени в списъка на световното културно наследство на Юнеско, като най- древните строежи на планетата, 3500 до н.е. /вход 10 евро/ (пожелание, в зависимост от интереса на групата).
След това екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Ramla Bay, известен с червеникавия си пясък.
В Шленди, на красива крайбрежна, напомняща Капри, можете да се насладите на вкусен обяд,  в традиционен рибен ресторант,  до самия брега на морето /цена около 20 евро на човек по желание/ 
Следобяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата  Рабат до базиликата Св. Георги и старинната крепост Цитадела. От върха й се откриват на 360° панорамните гледки на целия остров.
След което ще продължите до Дуера, чудесно кътче, от където в зависимост от времето, ще се разходите с лодка, до западен бряг изпълнен с множество скални образувания и пещери. 
Цена на билета 4 евро
Екскурзията завършва с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение – базиликата Та Pinu, където според местната традицията и днес продължават да се случват, чудеса и знамения, за вярващите Християни.
По време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
 
Четвърти ден:
Закуска. Свободно време. Възможност за полудневна екскурзия: Екскурзия Южната част на Малта с посещения на Валета и Трите града (4 часа)
Цена при 2-ма туриста: 60.00 евро на човек 
Цена при 5-ма туриста и повече: 45.00 евро на човек 
При екскурзията се акцентира на историята на Малтийския орден, един от златните периоди на архипелага. Рицарите Хоспиталиери построяват Трите града и столицата на Малта,  Валета, които ще обходите.
Препоръчваме да посетите и Катедрала на Св. Йоан Кръстител, известна още, като Храма на Йоанитите. Църквата е една от най красивите в Европа. В нея са картините на Караваджо, Микеланжело и най - старата колекция от гоблени.
Вход за катедралата: 10 евро
Трансфер до летището.  Отпътуване за София.
 
Забележка:
При различни полетни разписания, програмата от последния ден може да се предложи на първия!

Цената включва:
- самолетен билет София – Малта – София с включени летищни такси с АК Wizz Air с включен малък ръчен багаж
под седалката 40 x 30 x 20 cm,
- 3 нощувки със закуски в избрания от вас хотел ;
- трансфер летище – хотел – летище;
- медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД Евроинс;
- водач от туроператора (при записани 15 души)
 
Цената не включва:
- допълнителни екскурзии;
- задължителна туристическа такса - 0.50 евро на ден на човек (заплаща се при настаняване на рецепцията на хотела)
- доплащане за багаж багаж – повече информация в офисите на ТО;
- разходи от личен характер;
- застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс;
- Доплащане за недицинска застраховка на лица над 65 години  в зависимост от възрастта
 
Допълнителни екскурзии с екскурзовод на български език:
- Екскурзия Северната част на Малта с посещения на Мдина, Сан Антон, Моста, и Рабат (4 часа)
Цена при мин.2-ма туриста: 60.00 евро на човек 
Цена при 5-ма туриста и повече: 45.00 евро на човек 
- Екскурзия Южната част на Малта с посещения на Валета и Трите града (4 часа)
Цена при мин. 2-ма туриста: 60.00 евро на човек 
Цена при 5-ма туриста и повече: 45.00 евро на човек 
- Екскурзия до о-в Гозо
Цена при мин. 2-ма туриста: 110.00 евро на човек 
Цена при 5-ма туриста и повече: 85.00 евро на човек 
 
Забележка:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България. 
 Туроператорът не дава гаранция за осъществяването на всеки един от туровете, заплатен на място в Малта.
* Място на тръгване и връщане за екскурзиите: от избрания хотел. При заявяване и заплащане на екскурзиите, ТО ви предоставя точна и детайлна информация за часа на тръгване
*Компанията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
*Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
Начин на плащане:
- Депозит 50% при записване; доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване!
- Всички цени се заплащат в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR. Плащането може да се извърши в брой или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС.
 
COVID 19 мерки: Считано от 25.07.2022  отпадат всички ограничения за влизане в Малта. 
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
2/ от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на организираното пътуване в лева;
3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева;

Вид използван транспорт:
Самолет
Лек автомобил
 
* Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
 
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 2,5 % - 7 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.Разписание на полетите в местни времена:
W6 4365
Излитане от София в 14:05 ч.
Кацане в Малта в 15:05 ч.

W6 4366
Излитане от Малта в 15:50 ч.
Кацане в София в 18:40 ч.

*часовата разлика между Малта и България е – 1 час

Авиокомпанията си запазва правото да променя часовете на полетите, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно за настъпила такава промяна!

ВАЖНО!
Някои от хотелите могат да изискат гаранционен депозит /в брой или с кредитна карта/ при настаняване, чийто размер се определя индивидуално от администрацията на хотела. Ако сумата не бъде използвана, то тя ще Ви бъде възстановена при напускане на хотела. Моля осведомете се предварително за размера на депозита. Сумата може да варира от 50 до 200 евро на стая,  в зависимост от категорията и политиката на съответния хотел!

 


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Лична карта или задграничен паспорт с валиднист мин. 6 месеца от датата на пътуването
- За ненавършилите 18 г., пътуващи с единия родител или с близки, да се представи нотариално заверено родителско съгласие за пътуването

00/07Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
малтииския архипелаг , toptravels , ранни записвания за малта , ekskurzii malta , ранни записвания 2022 , malta ekskurzii , почивка в малта , septemvriiski praznici v malta , хотели в малта , ekskurziq do malta , ekskurziqdo malta prez septemvri , екскурзии до малта , екскурзии малта , септемврийски празници малта 2022 , pochivka v malta 2022 , malta 2022 , малта екскурзии , почивки малта , екскурзия до гозо , малта екскурзии , септемврийски празници малта 2022 , pochivki malta , екскурзии малта , малта 2022 почивки , pochivka v malta , pochivki malta , малта , екскурзии малта , pochivki malta , ekskurzii do malta , почивка в малта през септември , екскурзии малта , почивка в малта , почивки малта , почивки малта , malta , екскурзии до малта , малта почивки , почивка в малта , екскурзии малта , екскурзии малта , самолетна почивка в малта , malta ekskurzii , pochivki malta , pochivka v malta , оферти малта , почивки малта , семтемврийски празници в малта , top travel , екскурзии малта , пътуване до малта , екскурзии малта , самолетни почивки , почивки малта , ekskurzii malta , малта екскурзии , малта 2022 , екскурзия до малта през септември , ekskurzii do malta , малта почивки , septemvri v malta , ниски цени , почивки малта , екскурзии до малта , малта почивки
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах