Почивка в Хургада с посещение на Кайро

Оферта номер: П61846
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки
Екскурзия до Египет 2021


Програма
Програма
С изобилието си от бели плажове и кристални води Хургада е отлична целогодишна плажна дестинация. Зашеметяващите коралови рифове и идеалните за уиндсърфинг, гмуркане и шнорхелинг тюркоазени води на Червено море са превърнали Хургада от малко рибарско селище в най-посещавания и най-известния курорт на Египет. С лесния си достъп до прекрасни островчета и Източната Арабска пустиня, Хургада всяка година примамва хиляди европейски туристи. Посетителите се влюбват в спокойната и лежерна атмосфера, топлото слънце, отличителните цветове на планинския пейзаж, храната, хората, оживените сергии на местните пазари, залезите и най-вече, бистрата вода гъмжаща от живот.
 
ДЕН 1 (събота)
София - Хургада
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC 797 в 08:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 10:10 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 2 (неделя)
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Информационна среща с представителя на туроператора.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3 (понеделник)
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Orange bay и шнорхелинг (EUR 55)  
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 (вторник)
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Целодневна екскурзия до Луксор (EUR 95)
Луксор- древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак — най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5 (сряда)
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 50)
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 6 (четвъртък)
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.
Опция: Сахара Парк сафари (EUR 50)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7 (петък)
Хургада - Кайро
Отпътуване от хотела много рано сутринта. Пристигане в Кайро.  Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд. По-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8 (събота)
Кайро - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Кайро за директен чартърен полет за София  изпълняван от авиокомпания Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC 698 в 11:20 ч. Кацане на летището в София в 15:00 ч.

Необходими документи и условия на записване:
  • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
  • Депозит в размер на 200 лв на човек - при записване, втори депозит до 45 дни преди заминаване - 400 лв на човек,
  • Доплащане - 30 дни преди заминаванне.
  • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


Цената включва:
  • Самолетен билет с директен чартърен полет в двете посоки;
  • Летищни такси
  • Чекиран багаж до 20 кг
  • Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см
  • Трансферите от летището до хотела и обратно
  • 6 нощувки в избрания хотел на база Ол инклузив
  • 1 нощувка в Кайро(преди отпътуване) в Concorde El Salam 5* (или подобен), на полупансион.
  • Посещение на Пирамидите и Сфинкса в Гиза и Историческия музей в Кайро
  • Посрещане и обслужване от представителите на фирмата;  
  • Медицинска застраховка за €10 000 с асистанс (включва Covid-19)


Цената не включва:
  • Допълнителните екскурзии на място и разходите от личен характер.  
  • Доплащане за доп. покрития по застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”
  • Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиши. По време на почивката се дава задължително бакшиш за египетския представител на туроператора в размер на $10 за целия престой.
  • PCR тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България (ако е необходим);
  • Входна виза за Египет - $25, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
  • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии - $5 на човек на тур.

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите. 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване.
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

10/07



Етикети
почивки египет , екскурзии египет , египет почивки , екскурзии хургада , египет екскурзии 2021 , екскурзии 2021 египет , екскурзии хургада , pochivka hurgada egipt , египет почивки , почивка хургада египет , hurgada , hurgada , шнорхелинг в червено море , хургада с луксор и кайро , почивка хургада египет , egipet , хургада , екскурзии египет , шнорхелинг и дайвинг , есенна почивка в хургаза , ekskurzii egipet , хургада шнорхелинг , pochivka hurgada egipt , египет , почивки хургада , хургада , ekskurzii hurgada , екскурзии египет , египет , египет почивки , екскурзии египет , почивки египет 2021 , хургада 2021 , дайвинг в червено море , хургада почивки , египет почивки , toptravels , екскурзии египет , почивка египет , екскурзии хургада , почивка египет , шнорхелинг в египет , почивки египет , екскурзия до луксор , египет почивки , почивки хургада , почивки хургада , екскурзия до кайро , egipet , почивка хургада египет , почивки хургада , екскурзии хургада , pochivka hurgada egipt , почивка египет , pochivki hurgada , екскурзии 2021 египет , почивки 2021 египет , хургада , pochivki hurgada , египет , pochivki egipet , почивки 2021 египет , pochivki egipet , екскурзии египет , почивки египет , ниски цени , египет почивки , egipet , египетските пирамиди , egipet , hurgada , пролет в египет , екскурзии египет , пролет в египет , дайвинг в египет , пролет в египет , почивки египет , ekskurzii hurgada , дайвинг в египет , хургада почивки , екскурзии хургада , почивка египет , египет , пролет в египет , египет почивки , ekskurzii egipet , ekskurzii egipet , pochivki egipet , pochivki hurgada , ekskurzii hurgada , почивки хургада , pochivki egipet , почивки египет , шнорхелинг , почивки египет , ekskurzii egipet , top travel , почивки в хургада , почивки египет
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах