Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия до Индия - Златния триъгълник

Оферта номер: П62443
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 6 нощи
16.09. - 23.09.2018/6 ½ нощ
Златния триъгълник на Индия 2018
Цена от: 1068.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Преживейте едно различно пътуване до непозната Индия - вълшебно духовно изживяване,
което ще ви промени завинаги, ще ви зареди и вдъхнови!

Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

 

Програма

Първи ден: 16.09.2018 –неделя;  София - Истанбул 

Среща на летище София с водача на групата в 15:50 ч. Полет за Делхи през Истанбул в 17:50 ч. с Турски авиолинии, TK 1032. Полет от Истанбул за Делхи в 20:20 ч. – TK 716.

Втори  ден: 17.09.2018 – понеделник;  Истанбул - Делхи   
Пристигане в Делхи в 04:35 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Crowne Plaza, Okhla 5* в Делхи или подобен, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка. 09:30 часа – Полудневната ни обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb). Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 1562 г и продължава 8 год.   Разходката продължава с Новия град Делхи ( New Delhi ), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия

Вратата на Индия
 (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Фото пауза до храма Лотус. Вечеря и нощувка /1/ в хотела.

Трети ден: 18.09.2018 – вторник;  Делхи-Агра ( 205 км/ около 5 ч.)     

Закуска. 08:00 часа - начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort)–масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците.  Джама Масджит (Jama Masjit) – най-голямата джамия в Азия (разглеждане отвън), построена от Шах Джахан, най-крупния архитектурен проект на империята на Моголите. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на Акшардам – осмото чудо на света.  Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те  доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан. По път, разглеждане и на Храмът на Лотоса ,  популярния молитвен дом на Бахайската религия, архитектурата му е вдъхновена от лотоса - изключително красиво цвете, символ на чистотата. Храмът Лотос е разположен сред девет големи водни басейни, които не само подчертават красотата на сградата, но и играят значителна роля в естествената охладителна система на молитвената зала. Отпътуване за град Агра. Настаняване в хотел Mansingh Palace 5* или подобен. Вечеря и нощувка /2/ в Агра.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 35 щатски долара.

Четвърти ден:  19.09.2018 – сряда; Агра 
Закуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце (включена в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.

Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост,  е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия.  Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя. Вечеря и нощувка /3/.

Пети ден:  20.09.2018 – четвъртък; Агра – Джайпур ( 250 км/ около 6 ч.)     
Закуска. Отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри (включена в цената) - столицата на великия моголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът е красиво съчетание на сгради и паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел Mansingh Jaipur 5* или подобен. Нощувка /4/. Вечеря.

Шести ден: 21.09.2018 – петък;  Джайпур     
Закуска. Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур.  По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Дворецът на ветровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на  дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града. Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура,  повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата. Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace) Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др. В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение.  Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи. Вечеря и нощувка /5/ в Джайпур.

Седми ден: 22.09.2018-събота; Джайпур-Делхи/250 км. (6 часа)
Закуска. Отпътуване от Джайпур за Делхи (около 6 часа). Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Vivanta by Taj, Dwarka 5* или подобен. Свободен следобед. Вечеря и нощувка /6/.

Осми ден: 23.09.2018 – неделя; Делхи-Истанбул-София
Закуска (сух пакет). Трансфер за полет TK 717, излитащ в 06:15 ч. Кацане на летище Истанбул в 10:30.Полет TK 1031 в 15:35 ч. Кацане на летище София в 16:55 часа.

 

Пакетна цена на човек

Период на пътуването На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло Дете (2-11,99) с 2‘ма възр.
16.09.2018 – 24.09.2018
жена за комбинация
1068 евро /
2088 лева
1288 евро /
2518 лева
1048 евро /
2049 лева
1008 евро /
1971 лева


Пакетната цена е в евро/ лева на човек  включва:
- Самолетен билет София-Истанбул-Делхи; Делхи – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 30 кг;
- Всички летищни такси;
- Традиционно посрещане със цветя на летището в Делхи и всички трансфери;
- Ранно настаняване при пристигането в Делхи;
- 6 ½ нощувки, 7 закуски и 6 вечери в 5* хотели в Индия;
- Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
- Езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур;
- Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
- Екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
- Водач от България по време на пътуването;
- Медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК „Армеец”

Цената не включва:
- Индийска туристическа виза – 105 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels).
- Бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори/– 30 USD на човек за цялата програма
- Разходи от личен характер;
- Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
- Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец": Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
16.09 СОФИЯ 17:50 ИСТАНБУЛ 19:10
16.09 ИСТАНБУЛ 20:20 ДЕЛХИ 04:35 + 1 (каца на 17.09)
23.09 ДЕЛХИ 06:15 ИСТАНБУЛ 10:30
23.09 ИСТАНБУЛ 15:35 СОФИЯ 16:55

Условия и Забележки:
- При записване се внася  депозит от 1000 лева на човек, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
- Офертата важи при минимум 15 туристи.
- Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.60 лв.
- Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
- Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
- Хотелите в Индия ще бъдат обявени седмица преди заминаване.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;
- Актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels);

16/05



Етикети
индия екскурзии , посещение на кутаб минар , фатехпур сикри , екзотични ексурзии 2018 , екскурзии индия златния триъгълник , екскурзии индия , ekskurzii india , индия 2018 , pochivki india , златния триъгълник на индия , екскурзии пушкар , почивка в индия , каменната обсерватория , екскурзии индия , екскурзии тадж махал , свещени „кундове” , екзотична екскурзия до индия , природни извори , екскурзии тадж махал , делхи екскурзии , ekskurzii india , почивки индия , златният тръгълник , златният тръгълник 2018 , индия почивки , почивки индия , двореца на ветровете , ekskurzii india , един различен свят индия , екскурзии кароли , екскурзия до индия , почивки индия , почивка в индия делхи джайпур агра , храма лотус , амбър форт , ekskurzii india , индия златния триъгълник , базара chandni chowk , екскурзия до делхи , екзотични екскурзии 2018 , индия почивки , градския дворец на махараджата , индия екскурзии , джантар мантар , индия забележителности , гробницата на хумаюн , екскурзия до индия , древен индуски храмов комплекс , zlatnia triagalnik india , новия делхи , екскурзии агра , екскурзия до индия , екскурзия до агра , екскурзии индия , почивки индия , почивка в индия 2018 , самолетна екскурзия до индия , екскурзия до джайпур , eksurzia do india , басейни , екскурзии индия , екскурзия до индия , екскурзии джайпур , pochivka india , ekskurzia do india , джайпур , посещение на тадж махал , посещение на галта , почивка в индия , почивка в индия - делхи,джайпур,агра , india 2018 , екзотични дестинации , почивки индия , хотели индия , екскурзии индия , ниски цени , екскурзия до индия , екскурзии индия златния триъгълник , индия екскурзии , почивки индия , екскурзии индия златния триъгълник 2018 , ekskurzia do india , екскурзия до индия , екскурзии джайпур , ниски цени , ekskurzia do india , джамията джама масджит , агра форт , агра , екскурзии и почивки , екскурзии индия , zlatnia triagalnik india , екскурзии индия златния триъгълник , екскурзии джайпур , вратата на индия , стария делхи , почивка в индия , екскурзии варанаси , оферти индия , почивка в индия , почивка в индия , почивки индия , златният тръгълник септември , червената крепост , индия почивки
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах