Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Пътеките на Андалусия и Магреба - 9 нощувки

Оферта номер: П62501
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 9 нощи
Пролет 2019 / 9 нощувки - Ранни записвания
Екскурзия до Мароко
Прикачен файл:
6250162501Maroco pochivka.doc


Програма
Самолетна екскурзия Пътеките на Андалусия и Магреба 2019
Невероятна възможност да разгледате прелестите на Андалусия- Испанският юг и да се насладите на очарованието на Мароко с приказните градове, като Маракеш, Танжер, Шафшауен и много други с минимални преходи

ПРОГРАМА за дата 16.04

Ден 1 / София- Малага- Коста дел Сол
Среща на Летище София за директен полет до Малага. Кацане на летището в Малага. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфер – около 45 минути. Настаняване в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

Ден 2 / Коста дел Сол
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:
– Целодневна екскурзия до Кордоба- Третия по големина град на Андалусия. В своето стихотворение „Песен на ездача” Федерико Гарсия Лорка се възхищава на „кулите възвисени” на този емблематичен, световно известен андалуски град, в старата част на който човек се губи из мъдростта на вековете.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3 / Гибралтар- Тарифа-Танжер
Закуска. Освобождаване на хотела:
- Отпътуване за Гибралтар- Средиземноморската порта на Европа, пресечните земи и води на два континента – Европа и Африка! Според древногръцката митология Гибралтарският проход се е образувал, когато Херкулес е трябвало да премине през Атласките планини – вместо да се изкачи по тях, той разцепва скалите и на това място се образува пресечната точка между Атлантика и Средиземно море.Възможност при желание да посетите единственото място в Европа, където живеят диви маймуни Макак. Отпътуване за Танжер. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 4 / Танжер-Тетуан
Закуска. Освобождаване на хотела. - Панорамна обиколка на Танжер- Вратата на Африка- привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят – екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята. Отпътуване за Тетуан – Тетуан е като бяла лястовичка в пъстроцветното Мароко,един от най-интересните марокански градове, който заслужава да бъде посетен . Арабските поети го наричали “сестрата на Фес”, “белия гълъб”, “дъщерята на Гранада” и “малкия Йерусалим”. Неговият средновековен център, известен като Медината на Тетуан, е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Настаняване в хотела в Тетуан. Вечеря. Свободно време. Нощувка

Ден 5 / Тетуан – Шефшауен – Фес
Закуска. Освобождаване на хотела.
– Отпътуване за най-синият град в Мароко- Шефшауен- Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо, за да изпъквате на приказния фон.
– Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка

Ден 6 / Фес – Рабат – Казабланка
Закуска. Освобождаване на хотела.
- Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО .Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха.
-След обяд отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан , незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско- африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба, Кралския дворец – разглеждане отвън.
Късно след обяд или привечер отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 7 / Казабланка – Маракеш
Закуска. Освобождаване на хотела.
- Разглеждане на Казабланка- туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“със своите палмови дървета.
– След обяд Отпътуване за Маракеш. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 8 / Маракеш
Закуска.
 - Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за допълнителни екскурзии: 
- Посещение на градините Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. – Посещение на най-известният хотел в Маракеш В “Ла Мамуния”, бивш султански дворец, който носи името на арабски принц. V.I.P. мястото, което мароканското кралско семейство отваря за гости през 1923 г. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 / Маракеш
 Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание: - Допълнителна екскурзия до долината Урика- да надникнем в света на берберите с включен обяд. Вечеря. - Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка.

Ден 10 / Маракеш – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време.
Трансфер до летището за директен чартърен полет в направление Маракеш- София. Продължителност на трансфер – около 20 минути. Кацане в България.

ПРОГРАМА за дата 09.05.2019

Ден 1 / София- Маракеш
Среща на Летище София за директен полет до Маракеш. Кацане на летището в Маракеш. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфер – около 20 минути. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 / Маракеш
Закуска. -Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за допълнителни екскурзии:
-Посещение на градините Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. – Посещение на най-известният хотел в Маракеш В “Ла Мамуния”, бивш султански дворец, който носи името на арабски принц. V.I.P. мястото, което мароканското кралско семейство отваря за гости през 1923 г. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 / Маракеш
Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание:
- Допълнителна екскурзия до долината Урика- да надникнем в света на берберите с включен обяд. Вечеря.
- Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка.

Ден 4 / Маракеш – Казабланка
Закуска. Освобождаване на хотела. - Отпътуване за Казабланка- Разглеждане на Казабланка- туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 / Казабланка – Рабат – Фес
Закуска. Освобождаване на хотела. – Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско- африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. След обяд Отпътуване и разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Настаняване в хотела във Фес. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 6 / Фес – Шефшауен – Тетуан
Закуска. Освобождаване на хотела. – Отпътуване за най-синият град в Мароко- Шефшауен- Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо, за да изпъквате на приказния фон. Отпътуване за Тетуан. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка

Ден 7 / Тетуан – Танжер
Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка на Тетуан – Тетуан е като бяла лястовичка в пъстроцветното Мароко, един от най-интересните марокански градове, който заслужава да бъде посетен . Арабските поети го наричали “сестрата на Фес”, “белия гълъб”, “дъщерята на Гранада” и “малкия Йерусалим”. Неговият средновековен център, известен като Медината на Тетуан, е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. След обяд, отпътуване за Танжер. Панорамна обиколка на Танжер- Вратата на Африка- привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят – екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята. Настаняване в хотела в Танжер. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 8 / Танжер – Тарифа- Гибралтар – Коста дел Сол
Закуска. Освобождаване на хотела: – Фериботно преминаване Танжер- Тарифа.  Отпътуване за Гибралтар- Средиземноморската порта на Европа, пресечните земи и води на два континента – Европа и Африка! Според древногръцката митология Гибралтарският проход се е образувал, когато Херкулес е трябвало да премине през Атласките планини – вместо да се изкачи по тях, той разцепва скалите и на това място се образува пресечната точка между Атлантика и Средиземно море. Възможност при желание да посетите единственото място в Европа, където живеят диви маймуни Макак. Отпътуване за Коста дел Сол. Настаняване в хотел в района на Коста дел Сол. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 9 / Коста дел Сол
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:– Целодневна екскурзия до Кордоба- Третия по големина град на Андалусия. В своето стихотворение „Песен на ездача” Федерико Гарсия Лорка се възхищава на „кулите възвисени” на този емблематичен, световно известен андалуски град, в старата част на който човек се губи из мъдростта на вековете. Вечеря. Нощувка.

Ден 10 / Малага – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време.Трансфер до летището за директен полет в направление Малага- София. Продължителност на трансфер – около 45 минути. Кацане в България.
 

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси.

Офертата е валидна САМО за НОВИ резервации направени   в периода от 16.04 до 18.04 или до изчерпване на промоционалните места.


 
ПЕРИОД Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99 г.
16.04 – 25.04*
Великден
9 stop stop stop stop
09.05 – 18.05*
Майски празници
9 1635 969 1838 1898 1585 969 1535 969
12.09 – 20.09 8 1492 1639 1445 1375
18.10 – 26.10 8 1492 1639 1445 1375
 

Цената включва:
- Самолетен билет София – Малага / Маракеш – София или София- Маракеш/ Малага София с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.;
- 2 нощувки със закуски и вечери в района на Коста дел Сол, хотел Las Palmeras 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Танжер в хотел Ramada Encore 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Тетуан в хотел Yacouta 3* или подобен;
- 1 нощувки със закуска и вечеря във Фес в хотел Menzeh Zallagh 4* или подобен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел Prince de Paris 4*, Zenith 3*+ или подобен;
- 3 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел Hotel Labranda Idrisside 4* или подобен;
- Тур на Гибралтар;
- Посещение и разглеждане на Танжер;
- Обиколка на Тетуан;
- Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
- Посещение и разглеждане на Рабат;
- Посещение и обиколка на Казабланка;
- Посещение и обиколка на Фес;
- Посещение и обиколка на Маракеш;
- Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
- Представител на туроператора с български език за целия престой.
- Фериботен билет за преминаване от Мароко към Испания или обратно;

Цената не включва:
- Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
- Целодневна екскурзия до Кордоба- 118 лева за възрастен/ 59 лева за дете до 11,99 г.;
- Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
- Посещение най-известният и модерен хотел в Маракеш- Mamounia с включена напитка ( чай или сок) в – 15 евро- заплаща се на място при желание;
- Входна такса за Дворецът Бахия в Маракеш- 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;
- Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;
- Традиционна мароканска вечер “Фантазия“, с включена напитка и шоу програма–танци и езда на коне – 36 евро на човек;
- Екскурзия до Долината Урика - с включен берберски обяд – 38 евро / 28 за дете до 11,99 г.
- Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
София- Малага излита: 18:05 / каца: 21:05 ч.
Маракеш- София: излита: 18:25/ каца: 00:30 ч.
София- Маракеш: излита: 17:00 / каца: 19:30 ч.
Малага- София излита: 21:55 / каца: 02:25 ч.

Трансфер летище – хотел:
Продължителност ( Маракеш): около 20 минути в посока с 3/4* автобус.
Продължителност ( Малага): около 45 минути в посока с 3/4* автобус.

Допълнителни екскурзии - подробно описание в прикачения файл. 

Резервации:
- Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
- Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Хотели по програмата:
HOTEL La Branda Idrisside 4* , Маракеш //labranda-les-idrissides.hotels-marrakesh.com/en/
PRINCE DE PARIS 4* , Казабланка //princedeparis.com/en/
MENZEH ZALLAGH 4* Luxe , Фес //zalagh-fes.com/en/index.html
HOTEL Ramada Encore 4* , Танжер //www.ramadaencoretanger.com/
LAS PALMERAS 4*, Premium, Коста дел Сол //www.hotel-laspalmeras.com/en/

Условия за прекратяване на договор:
- ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
- Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
- ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
- При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка,  ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
- ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
- ПЪТУВАЩИЯТ  дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
- ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия  пакет включително.
 
ВАЖНО:
- Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
- Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии- 25 пълно плащащи
- Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
- Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. 





НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Международен паспорт с валидност мин.6 месеца от датата на заминаване
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

32/11/03


Етикети
екскурзии мароко , обиколна екскурзия , top travel , ekskurzii maroko , почивка в мароко , почивка в мароко 2019 , мароко екскурзии , ekskurzii maroko , мароко , почивка в мароко - имперски градове , почивка в мароко , имперски градове мароко , екскурзия до мароко , почивка в мароко 2019 , почивка мароко , фес , андалусия и магреба 2019 , ниски цени , мароко , бени мелал , екскурзия до мароко , екскурзии мароко , мароко златна възраст , рабат , почивка в мароко имперски градове , pochivka v maroko , мароко 55+ , pochivka maroko , почивка мароко , toptravels , мароко 2019 , мароко почивки , pochivka maroko , maroko , maroko pochivki , екскурзия до мароко , pochivka maroko , почивка в мароко , maroko , казабланка , тарифа , почивка в мароко 2019 , мароко екскурзии , maroko pochivki , почивка в мароко , почивка в мароко , pochivka v maroko , екскурзии мароко , maroko , екскурзии мароко , почивка мароко , pochivka v maroko , андалусия и магреба , мароко , танжер , тарифа , златна възраст мароко , 9 нощувки , танжер , maroko pochivki , ekskurzii maroko , почивка мароко , мароко почивки , мароко екскурзии , мароко почивки , пролет в андалусия и магреба , обиколни програми , мароко имперски градове , почивка в мароко имперски градове , маракеш
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах