Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви

Оферта номер: П62535
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 8 нощи
12.10.2022 – 21.10.2022
Екзотична екскурзия до Шри Ланка и почивка на Малдиви
Цена от: 2270.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви


12.10.2022 – 21.10.2022 – 2 270 евро

Шри Ланка
Tова е всичко, за което душата копнее – чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки. Вкусна храна и изненади на всяка крачка. Според местна легенда, от Цейлон /старото име на Шри Ланка/ до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани. И наистина, в Шри Ланка имаш чувството, че ти самият принадлежиш на Рая и Раят ти принадлежи!

Шри Ланка е като фантастичен пъзел от планини, джунгли, древни руини и създадени от човека огромни езера, храмове и статуи, така впечатляващи, както малко други по света. Шри Ланка е и високи плодородни хълмове, по които са плъзнали зелени чаени плантации, а диви слонове пресичат пътя изневиделица. Варани, диви пауни, леопарди, костенурки…. Приключенията тук са неизброими – щури сафарита и гмуркане в дълбините на океана сред пъстри тропичеси риби и красиви корали.
Ще видим различна древна култура, уникална кухня и много, много цветове, които ще запазим в прекрасни спомени.

Малдиви – удивителният рай на Земята
Избрали сте приказните Малдиви за вашата почивка. Лазурно море, бели плажове и спокойствието от което имате нужда. Всичко това са Малдивите. Най-малката държава в Азия е разположена в Индийския океан и се е превърнала в символ на романтика, природна красота и лукс. Състои се от 26 атола, обединяващи 1 192 коралови острова, 203 от които обитаеми.
Малдиви е най-ниската държава в света – най-високата точка от територията им достига 3 м. Там няма нито една река или езеро. Почивка на Малдивите е мечта за всеки!

ДЕН 1: София - Дубай - Коломбо
Полет от летище София за Коломбо.

ДЕН2: Коломбо - Дамбула
Пристигане в Коломбо. Тръгваме за Пинавала. Ще посетим най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство и броя на слоновете надвишава 40. Това преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.
След това ще се отправим на вълнуващо джип сафари в националния парк Минерия.
Отпътуване за Дамбула. Пристигане. Настаяване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в Дамбула.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Канди
Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Това е удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.н.е. В основата на хълма ще ни посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона.
А стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ни отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерим 153 статуи, които включват 3 статуи на крале, 4 – на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.
Продължаваме към Сигирия. Ще посетим една от най- известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - 200-метрова скалната крепост, позната още като Лъвската скала заради огромните лъвски лапи, които ограждат стълбата към двореца на върха.
През V в. крал Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ни повеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Изключителните портрети се смята, че са на наложниците на краля.

Следва посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберем защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаем с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видим и демонстрации как да използваме подправките в кулинарията и медицината.

Настаняване в хотел в Канди. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на фолклорно шоу, където ще се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела и нощувка в Канди.

ДЕН 4: Канди - Нувара Елия
Закуска. Днес ще се разходим в Канди - древната кралската столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колонизатора. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред нас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора на митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място за будисти от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната.
Време е за най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световно известни личности дървета. Тук може да видите желязното дърво, посадено от руския цар Николай II през 1891 г.
Ще посетим и музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как ги добиват и обработват.
По път за Нувара Елия ще се насладим на красотата на водопада Рамбода. Висок 109 метра, което го прави единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.

Ще посетим и чаена плантация, където се произвежда считаният за най-добър чай в света. Ще чуем как местните го отглеждат и произвеждат.
Продължаване към Нувара Елия. Настаняване в хотел.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5: Нувара Елия - Коломбо
Закуска. Ще направим пешеходка обиколка на града. Наричан е още "Малката Англия" заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща датираща от времето на британската колонизация.
Продължаваме към Коломбо. След като пристигнем ще направим панорамна обиколка с автобус на града. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6: Коломбо - Мале
Закуска. Трансфер и полет за Мале, столицата на Малдиви. Трансфер и настаняване в хотел.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7: Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

ДЕН 8: Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

ДЕН 9: Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

ДЕН 10: Малдиви - София
Закуска. Трансфер и полет за София.
 

В цената са включени:

  • Самолетен билет с авиокомпания Qatar Airways с вкл 30 кг. чекиран багаж
  • Самолете билет Коломбо - Мале с вкл 20 кг. чекиран багаж
  • Всички трансфери по програмата
  • 1 нощувки в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
  • 1 нощувка в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
  • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
  • 1 нощувка в Коломбо в хотел 4* на база закуска и вечеря
  • 4 нощувки на Малдиви в хотел 4* на база закуска и вечеря
  • Транспорт с климатизирам минибус/автобус по описаната програма в Шри Ланка
  • Водач на български език
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
  • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"

В цената не са включени:

  • Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от страна на туроператора - 70 лв
  • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
  • Културно шоу в Канди – 25 лв на човек
  • Посещение на Фортът Гале Форт – 50 лв на човек
  • Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 лв на човек
  • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Oтмяна на пътуване"


Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
 

ДАТИ И ЦЕНИ;

Дата Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
12.10.2022 – 21.10.2022 2 270 евро 2 970 евро
  • Настаняване в Дамбула в Sigiriyana 4* или подобен на база закуска и вечеря
  • Настаняване в Канди в The Topaz 4* или подобен на база закуска и вечеря
  • Настаняване в Нувара Елия в Araliya Hills 4* или подобен на база закуска и вечеря
  • Настаняване на Малдиви в Paradise Island Resort & Spa 4* или подобен на база закуска и вечеря


 



 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
- Една цветна снимка – паспортен формат
- За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
- Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания

04/06

Етикети
ekskurziq do sri lanka , obikolna ekskurziq na shri lanka , toptravels , обиколна екзотика , шри ланка коломбо , екзотични екскурзии 2022 , шри ланка екзотичният остров на подправките , шри ланка 2022 , екскурзия до коломбо , екскурзия до шри ланка , ekskurziq do kolombo , екскурзия до коломбо , екскурзия до шри ланка с екскурзовод на български език , екскурзия до коломбо , почивка в шри ланка , почивки шри ланка , обиколна екскурзия до шри ланка , обиколна екскурзия на шри ланка , шри ланка екскурзии , exotica 2022 , почивка в шри ланка , екскурзия до шри ланка , екскурзия до коломбо , почивка в малдиви , ekskurziq do sri lanka , екскурзии шри ланка , ekskurziq do sri lanka , оферти шри ланка , ekskurziq do sri lanka , малдиви , забележителности в шри ланка , почивка в шри ланка , ekskurziq do sri lanka , шри ланка почивка , ekskurziq do sri lanka , екскурзия до шри ланка 2022 , екскурзии шри ланка , obikolna ekskurziq na shri lanka s ekskurzovod na bylgarski ezik , обиколна на малдиви , ekskurziq od sri lanka , екскурзия до шри ланка с водач , ekskurziq do shri lanka , ранни записвания 2022 , obikolna ekskurziq na sri lanka s vodach , ekskurziq do shri lanka , оферти екзотични екскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах