Ново предложение! Почивка на о-в Козумел, Мексико 2018 Екзотична почивка на о-в Козумел в Мексико / 7 нощ.         Лятна почивка в Хавана, Куба 2018! Ранни записвания до 31.05.2018 ; 9 дни / 7 нощувки         Почивка в Черна гора 2018 Лято 2018/7 нощ - Ранни записвания         

Почивка в Албания 2017

Оферта номер: П62852
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
Лято 2017/7 нощувки - Super Last minute!!!
Лятна почивка в Дуръс, Албания
Цена от: 465.00 лв
РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
Лятна почивка в Албания 2017 - тайнствена и непозната, различна и интересна...

Ранни записания до 31.05.2017
Дати на тръгване: Тръгване всяка събота от 17.06 до 16.09.2017 год. Гарантирани стаи, незабавно потвърждение!

Промо оферти за дати на заминаване 01.07 и 08.07.2017 описани в самите хотели за всяка дата валидни само за нови резервации и клиенти направени в офиса на агенцията!

 
Програма

1-ви ден / София - Охрид - Дуръс

Отпътуване в 06.00 ч. от паркинга пред централния вход на стадион Васил Левски, София за Албания по маршрут София – (по магистрала Струма) - Кюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Дуръс (610 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. По пътя - Бонус: посещение на Охрид (Македония) и свободно време за обяд или разходка в стария град. Отпътуване за Дуръс – град с древна история, разположен на брега на Адриатическо море. Дуръс е познат още като Драч в славянските страни. По време на Втората световна война е столица на Албания, а днес е втория по големина град, най-голямо пристанище и най-голям морски курорт с множество хотели и над 15 км плажна ивица. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

3-ти ден / Тирана - Круя
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание екскурзия до столицата Тирана и Круя (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски (входните такси се заплащат отделно). Свободно време за разглеждане на музея. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пеша–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време.Отпътуване за Дуръс в 18:00 часа. Връщане в хотела в за вечеря. Нощувка.

4-ти ден / Дуръс
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание посещение на град Дуръс и туристическа програма в града. Обяд в хотела. След обяд отпътуване за центъра на гр. Дуръс с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 евро).Отпътуване към хотела в 18:00 часа.  Вечеря. Нощувка.

5-ти ден / Шкодра- Улцин /Черна гора/
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия до крепостта Шкодра и град Улцин в Черна гора. Отпътуване след закуска от хотела към Шкодра – град в Албания в близост до границата с Черна гора, разположен на Шкодренското езеро, в красива местност, при сливането на река Дрин с река Бояна, които образуват красиви водни огледала.  На 130 метров каменист хълм в близост до град Шкодра се простират руините на шкодренската крепост Розафа, основана от илирите, възстановен от венецианците и османците. Легендата разказва, че Розафа е била жена, доброволно жертвана и погребана в укрепленията,за да подържа  здравината и структурата на техните стени. Посещение на крепостта и свободно време за снимки в красивата местност.Отпътуване за Черна гора към град Улцин. Старият град притежава впечатляваща архитектура в източен стил и предлага красив изглед към брега и плажа. Свободно време за разглеждане на града и плаж. Отпътуване обратно за Албания. Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден / Берат
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание полудневна екскурзия до Берат.Обяд в хотела. След обяда отпътуване за Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване за Дуръс в 18:00 часа. Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

8-ми ден / Дуръс –Скопие - София
Закуска – последна услуга в хотела. Отпътуване за България. По пътя - Бонус: посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

Пакетните цени са в лева на човек и включват:
- транспорт с лицензиран комфортен автобус.
- всички пътни и магистрални такси;
- 7 нощувки в избрания хотел в Дуръс (Албания) на съответната база изхранване
- медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 ЕВРО
- Бонус – посещение на Охрид (Македония) на отиване
- Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане
- водач/представител от фирмата по време на цялото пътуване и престой в Албания;

Цената не включва:
- Курортна общинска такса за престоя, както следва: възрастен – 7 евро, младежи от 12 до 17,99 год. 3,50 евро, деца до 12 год. са осбободени от такса /таксата се заплаща на представителя на място, а на пътуващите със собствен транспорт от България с основния пакет/
- Допълнителни екскурзии:
- ТИРАНА И КРУЯ : цена на екскурзията: 60 лева при минимум 20 желаещи
 - ДУРЪС: цена на екскурзията: 20 лева при минимум 20 желаещи
 - ШКОДРА И УЛЦИН: цена на екскурзията: 70 лева при минимум 20 желаещи
 - БЕРАТ : цена на екскурзията: 30 лева  при минимум 20 желаещи;
 - Разходи от личен характер;
 - Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
  - Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
  - Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
  - Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
  - Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /≈ 3лв./
  - Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация/

ПРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ НА 3-ТЕ ЕКСКУРЗИИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ОСЪЩЕСТВЕНИ НА МЯСТО– ТИРАНА-КРУЯ, ШКОДРА-УЛЦИН И БЕРАТ – БОНУС – БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУРЪС!

За пътуване със собствен транспорт – от пакетните цени се приспадат 60 лв на човек и не се включва медицинска застраховка!

Допълнителна информация:

- Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
- Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек
- Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 160 лв
- Всички деца ползват седалка в автобуса
- Доплащане за мед.застраховка за лица над 64 год. – 8 лева, за лица над 70 години – 16 лева

Трансфери по програмата:

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 30 лв / при мин 10 туристи - за информация и подробности, моля свържете се с офиса

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛЕВЕН/ ЛОВЕЧ - 30 лв / при мин 10 туристи - за информация и подробности, моля свържете се с офиса

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ/ ПАЗАРДЖИК – 25 лв / при мин 10 туристи - за информация и подробности, моля свържете се с офис

Туристи от градовете Перник, Дупница, могат да се качат по пътя на автобуса, на удобни места, без да се налага придвижване до София.

Отпътуване от Велико Търново,Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч - на трансферен принцип

Условия за резервации:
-Минимален брой записани туристи: няма /програмата е гарантирана!
- Заплащане в брой или по банков път:
  * авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване
  * доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.             
- В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване. 

Общи условия по програмата:
- ТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
- ТА предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя
- ТА си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
- Пакетните цени са окончателни и ТА не предвижда промени на цените по тази програма.

Топ Травелс  препоръчва на своите клиенти да сключат допълнителна Застраховка „Отказ от пътуване“, за покриване на разходите в случай на невъзможност за осъществяване на пътуването.

Посолство на Република България в Албания
Адрес:                Rruga Skenderbeu 12, Tirana, Albania
Телефон:           +355 4 22 33 155, +355 4 22 32 906, Факс: +355 4 22 32 272
Телефон с гласова поща за предоставяне на информация за консулски услуги и за подаване на сигнали от граждани:
 +355 4 22 69 243
Работно време:  08.00-15.00ч.,
Дежурни телефони в извънработно време: +355 42 233 155, +355 42 232 906 

Допълнителна информация:
Автобуса за Албания в България се движи по маршрут:
София - кръговото преди Перник - Дупница - Кюстендил - Гюешево

Туристи от Перник и Радомир - на Шел Драгичево или Шел Студена
Туристи от Дупница - ОМВ Дупница
Туристи от Благоевград и Кюстендил - на бензиностанция Го Петрол - след разклона за Отоманци
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Лична карта или международен паспорт
- За деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).           
- Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

00/01

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
почивки дуръс албания , почивка в албания , pochivka albania , почивка в албания албания , почивка в албания , почивка в албания , почивка в албания албания , почивка в албания , почивка албания 2017 , почивка в албания албания , почивки дуръс албания , pochivka albania , почивка в албания албания , toptravels , pochivka v albania , почивка в албания албания , летни почивки в албания , почивка в албания албания , почивка в албания албания , почивка в албания 2017 , почивка в албания 2017 , почивка в албания албания , оферти ранни записвания 2017 , почивка албания 2017 , почивки албания , екскурзия до албания , почивка в албания албания , албания 2017 , почивка в албания албания , почивки дуръс , почивка в албания албания , почивка в албания албания , екскурзии албания , почивки албания , ekskurzia do albania , почивка албания 2017 , албания , почивки дуръс , почивки албания , toptravels , почивка в албания , почивки дуръс , почивки дуръс албания , почивка в албания албания , ekskurzia do albania , почивка в албания албания , почивки дуръс албания , почивка в албания албания , почивки албания , pochivka duras , pochivka albania , pochivka duras , почивка в албания албания , pochivka albania , почивка в албания албания , лятна почивка албания , ekskurzii albania , pochivka duras , почивка в албания албания , pochivka albania , почивка в албания , албания 2017 , екскурзия до албания , pochivka v albania , pochivka albania , почивка албания 2017 , почивки дуръс , почивка в албания албания , почивка албания 2017 , toptravels , лято 2017 в албания , pochivka duras , ekskurzii albania , оферти албания 2017 , почивка в албания , екскурзии албания
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах